- El Sant Julià de futbol sala afronta la primera jornada de lliga. Després d´un estiu agitat, amb la marxa del tècnic Jorge Dias, Moisés Gonçalves encapçala el nou projecte a tercera. L´objectiu és mantenir la categoria. - Les queixes dels veïns de l´Aldosa sobre la ubicació de la nova estació transformadora d´electricitat no han tingut efecte en Nord Andorrà, que la mantindrà al bosc de Bisset. L´empresa hi ha invertit 15 milions d´euros i diu que l´ha allunyat de la urbanització propera. Una solució que no satisfà els veïns. - El PS ja ha engegat la maquinària per preparar les properes eleccions generals. Pere López considera que la legislatura està esgotada. Ha tornat a parlar de la llei de competències i transferències. També ho han fet els cònsols d´Encamp i d´Escaldes, que lamenten la maniobra del comú de Sant Julià amb l´informe del constitucionalista. - Turisme estudia la creació d´un forfet de totes les estacions de 4 dies o més per seguir potenciant el mercat de la neu. És una de les estratègies que s´estudien per evitar que el trencament de Grandvalira tingui una afectació en el mercat. Un nou forfet no seria incompatible amb el de dia de les estacions. En tot cas, la promoció de l´oferta d´esquí a Andorra seguirà sent conjunta.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Els ports de muntanya guanyen adeptes

  Noticies » Societat   30 de maig, 2015
www.andorradifusio.ad
Fa temps que tot el país treballa en la difusió de les propostes turístiques d'estiu per aconseguir desestacionalitzar l'arribada de visitants. Una d'aquestes opcions és el cicloturisme, amb una oferta de ports de muntanya que residents i professionals coneixen bé, però cada vegada més turistes també.
Andorra té vint ports de muntanya asfaltats ideals per al ciclisme. La majoria d'ells gaudeix de poc trànsit i de les millors vistes de paisatges naturals del Pirineu. Són ports durs, que han recorregut els millors ciclistes del món a la Volta a Espanya o el Tour de França i que aprofiten també turistes vinguts de tot arreu que busquen esport i tranquil·litat.Des de la segona categoria del coll d'Ordino a la categoria especial del coll de la Gallina, que enguany formarà part d'una etapa de la Volta a Espanya dissenyada per Purito Rodríguez que promet grans emocions, hi ha tot un ventall de possibilitats, fins i tot per als més exigents.A més, els cicloturistes no només recorren els ports de muntanya, gaudeixen també de la resta d'oferta del país.El cicloturisme a Andorra no és cap novetat, però guanya cada dia més adeptes, amb carreteres molt adequades per a la pràctica d'aquest esport i amb el reclam que la celebració de grans etapes proporciona al país.Informa / Imatges: Jordi Domingo