- Andrew Albicy és dubte per al partit d´Eurocup de dimecres del MoraBanc. El francès es va fer un esquinç a Saragossa però encara no està descartat per jugar a la pista del Cedevita Zagreb. El que més preocupa al club és la imatge de l´equip, la pitjor de la temporada. - El Tribunal Superior confirma la legalitat dels escorcolls als domicilis i les empreses dels Cierco. Aquests defensaven que havien estat desproporcionats i demanaven no desprecintar els documents. Ara estudien anar al Constitucional. - L´hospital crearà una unitat de mama de manera immediata i ja ha contractat un cirurgià plàstic. El nou especialista farà possibles les reconstruccions mamàries. S´està en converses amb la CASS perquè no cobreixi tan sols les pròtesis estàndards. El SAAS, la Fundació Bissé i l´ADA han presentat un nou servei del qual es beneficien ja quinze pacients. - La plataforma de Soldeu estarà enllestida el novembre del 2018. És el termini que avui han fixat a Canillo, on s´ha constituït el comitè d´honor d´aquest esdeveniment esportiu, que es farà el març del 2019. El Govern i la FAE han reiterat la seva defensa a l´obra com a projecte de país de màxim nivell en l´àmbit de l´esquí
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Els residents catalans trien la Poste per poder votar al referèndum de l'1-O

  Noticies » Política   19 de setembre, 2017
www.andorradifusio.ad

La Generalitat de Catalunya va habilitar fa uns dies l´opció de votar per correu pel referèndum de l´1 d´octubre. A Andorra són molts els residents que ja han fet la gestió. Això sí, només es pot dur a terme a través de la Poste perquè correus espanyols té ordre de no repartir aquestes missives.

Els catalans a l´exterior inscrits al registre de la Generalitat, un bon nombre residents a Andorra, van rebre ara fa unes setmanes les instruccions per votar per correu a la consulta. Es tracta d´un referèndum que el govern d'Espanya ha declarat il·legal però que la Generalitat assegura que es farà igualment.

Per votar s´ha de descarregar la papereta on-line i, juntament amb una còpia d´un document d´identitat i un formulari que s´adjunta, s´ha d´enviar a l'adreça facilitada. En aquest cas, a la delegació a París del govern català. A la Poste s´hi apropen diàriament diverses persones per enviar la carta certificada. Un procés que es fa sense cap incidència.

Jaume Casals és resident català a Andorra i explica que ha acudit a La Poste per lliurar el vot "perquè està recomanat i Correos està posant pegues". Meritxell Planes, també resident catalana indica que "el procediment ha estat fàcil, l'ANC ho explicava tot al seu web i a més hi havia hores de visita a la Llacuna". "Ja he enviat el meu vot i espero que vagi bé", ha conclòs.

A Correos, en canvi, asseguren que ningú ha intentat enviar aquesta correspondència. A més, fonts de la companyia espanyola a Andorra han assegurat que de rebre´n, no en sortiria cap al seu destí perquè "hi ha una comunicació interna explícita que prohibeix que aquestes cartes surtin a repartiment".

L'Assemblea Nacional Catalana a Andorra ha indicat que van ajudar a fer els tràmits per registrar-se com a catalans a l'estranger a més de 400 persones.

Informa: Judit Pedrós
Imatges: Kevin Ribeiro