- El CE Sant Julià de futbol sala encadena la tercera derrota consecutiva després de caure a casa davant Les Corts per 2 gols a 6. Els de Moisés Gonçalves continuen antepenúltims a la classificació. - El Saló del Videojoc tanca la novena edició amb èxit de participació de públic en les activitats proposades. Amb una programació més diversa l´edició d´enguany ha aconseguit combinar l´oferta educativa amb la lúdica a través de tallers, activitats i xerrades oferts per la Universitat d´Andorra. - Joan Verdú s´acomiada dels Jocs sense poder completar el gegant. Una sortida del traçat a l´inici de la segona mànega ha impedit l´esquiador andorrà acabar la prova amb què tancava la seva participació als Jocs. - L´obertura econòmica no ha estat del tot positiva per a alguns sectors, com ara el transport. Les empreses del país ho tenen difícil per competir amb grans plataformes logístiques. El sector espera que l´acord d´associació aporti més oportunitats per poder treballar fora del territori andorrà. - 3 videojocs francesos en fase de desenvolupament participen enguany al Saló del Videojoc. Aquesta iniciativa és fruit de la col·laboració de l´ambaixada francesa amb el saló, per tal d´apropar als joves els coneixements i experiència de joves professionals de la indústria. - Èxit d´ocupació a les pistes d´esquí la setmana de Carnaval. Vallnord ha arribat als 48.000 dies d´esquí, amb puntes que han superat els últims tres anys. Grandvalira ha apuntat també que les sensacions d´aquesta temporada són positives. - Aquest dilluns comença el període de vaga de la funció pública. No hi ha previstes accions, només les assemblees del cos d´ensenyament, la policia i els duaners. Una vaga que desperta disparitat d´opinions entre la població. Alguns l´entenen, altres, com els pares, lamenten les complicacions que no es facin classes lectives. Un dels sectors crítics amb la vaga ha estat el dels jubilats
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Els sindicats de funcionaris demanen a la fiscalia investigar l'adjudicació directa a una empresa amb vincles amb Martí

  Noticies » Política   06 de febrer, 2018
www.andorradifusio.ad

Els sindicats han presentat aquest dimarts una demanda perquè la fiscalia investigui una adjudicació. Sospiten que podria incomplir la llei de contractació pública.

Els sindicats de la funció pública demanen a la fiscalia general que investigui l'adjudicació directa a l´empresa SPAI, amb vinculacions familiars amb el cap de Govern.

L´adjudicació és per un import superior a 200.000 euros per unes feines de manteniment de programari i  maquinari informàtic divers. Els sindicats demanen a la fiscala que investigui si es compleix la llei de contractació pública perquè, com diuen en l´escrit presentat, el Govern no incorri en infraccions que podrien ser penals. 

El president del sindical policial CFPA, Salvador Prieto, manifesta que "una de les funcions dels funcionaris és vetllar perquè les accions de l'administració s'ajustin a la norma". Vol "que s'investiguin en quines circumstàncies s'han donat aquestes adjudicacions" i puntualitza que "no és perquè sigui qui és", en referència al cap de Govern. En aquest sentit ha recordat "que el col·lectiu de funcionaris ja tenim una causa al Tribunal de Corts per un fet similar dins el cos de policia".

Els representants sindicals havien proposat al ministeri fiscal reunir-se, però aquest no ho va considerar oportú i per això han presentat la demanda per escrit que ja ha estat acceptada.

Informa: Laia Ferré Marot
Imatges: Kevin Ribeiro
Locució: Jordi Lorente