- El soldat de 24 anys mort a Síria el passat 10 de febrer, era resident espanyol. Militava a les forces kurdes lluitant contra l´Estat Islàmic i es va unir a la campanya turca per raons humanitàries. Samuel Prada León nascut a Ourense, vivia des de feia molts anys al Principat on va passar la seva etapa escolar, primer al Sagrada Família i posteriorment al Sant Ermengol. - El comú d´Andorra la Vella està disposat a entrar en el finançament de la construcció del recinte multifuncional. També a cedir-ne gratuïtament els terrenys. Segons Conxita Marsol, n´hi hauria tres de disponibles i amb possibilitats. La cònsol major de la capital ja ha transmès aquesta voluntat al Govern, que continua avaluant la viabilitat del projecte. - Els serveis mínims a batxillerat i formació professional enfronten Govern i sindicats. El SEP no en vol establir mentre que des del ministeri es demana un docent cada quatre grups classe. El ministre Jover considera que el sindicat s´ha extralimitat demanant als pares que no portin els fills a l´escola. - El comú de la Massana invertirà 1,7 milions d´euros en la millora de la xarxa d´aigües. Es preveu que les obres estiguin enllestides a començament d´estiu. Des de la majoria es destaca que la inversió destinada serà sufragada amb excedents de la tresoreria, per la qual cosa no caldrà recórrer a crèdits.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Khatia Buniatishvili desplega energia i virtuosisme al Centre de Congressos

  Noticies » Cultura   14 de febrer, 2018
www.andorradifusio.ad

Khatia Buniatishvili triomfa en la seva actuació a la Temporada de música i dansa. Amb un programa clàssic i d'interpretació enèrgica, la pianista georgiana ha fet les delícies d'un públic on fins i tot ha trobat compatriotes. També ha parlat del piano, que veient com el toca es pot dir que li va "com anell al dit".

Només els aplaudiments trenquen el silenci amb què el públic espera Khatia Buniatishvili, que amb decisió es dirigeix al piano.

Abans d'interpretar els seus predilectes, Liszt i Txaikovski, es lliura en cos i ànima a Brahms. Amb la "Sonata per a piano número 3", la pianista desplega tota la dramatúrgia del compositor alemany, fent gala del seu geni, davant l'Steinway Model D dels anys 80.

Entre el públic, els experts com l'afinador de pianos Enric Ferrer o el pianista Jordi Barceló han destacat el "control del volum, la pulsació i la dinàmica impressionant" de la pianista, així com "el domini tècnic". També hi hem trobat paisans seus, com Natia Kuchasvili, emocionada per haver-la vist en directe a Andorra.

Khatia Buniatishvili ha aplegat 700 persones al Centre de Congressos. La propera cita de la Temporada de música i dansa Andorra la Vella MoraBanc serà el 4 de març amb la Filharmònica de Berlín que oferirà un concert en homenatge al centenari del naixement d´un dels seus grans directors, Leonard Bernstein. En el repertori s´han inclòs peces que ell mateix va compondre com la banda sonora de "West Side Story".

Informa: Rosa Alberch
Imatge: Anna Ginestà