- Toni Bou serà un dels grans protagonistes de la gran gala de la Federació Internacional de Motociclisme. La festa mundial de les motos es fa a Andorra i el català, que hi resideix des de fa tres anys, és un dels premiats. I és que ja suma 22 títols mundials de trial. - Nova jornada de les escoles verdes, centrada a elaborar un embolcall per l´esmorzar i el berenar. El projecte, que vol conscienciar els més joves sobre la generació de residus, ha inclós el col·legi Sant Ermengol, que rebrà el segell al juny. - La nova llei d´ocupació s´hauria de tramitar a principi del 2018 i estar aprovada abans del final de la legislatura. Així ho ha avançat el ministre Xavier Espot, que ha presentat un avantprojecte del text a la taula permanent per a la formació en el treball. Els seus membres hi podran fer aportacions abans que el text entri al Consell General. - Andorra, Mònaco i San Marino aniran amb una estratègia compartida i complementària a la Unió Europea. Així ho han acordat a la reunió de treball celebrada a Ordino. Estratègia que ja s´ha de definir per a la negociació per a la lliure circulació de persones. Els tres estats són partidaris de mantenir un sistema de control de quotes migratòries i proposar-lo de manera conjunta.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

La negociació amb la UE lliga les noves tasques d’Ubach a Exteriors i de Saboya a Economia

  Noticies » Política   17 de juliol, 2017
www.andorradifusio.ad

Maria Ubach ha jurat el càrrec com a nova ministra d´Afers Exteriors, en substitució de Gilbert Saboya, que ha promès com a ministre d´Economia, Competitivitat i Innovació. El cap de Govern ha destacat la continuïtat que suposa el canvi de carteres per la importància de l´acord d´associació amb la Unió Europea i el següent capítol a negociar a la tardor: la lliure circulació de serveis.

En l´acte de jurament dels nous ministres, el cap de Govern ha destacat la importància de fer el relleu dins la continuïtat. I és que el proper capítol a negociar amb la Unió Europea és la lliure circulació de serveis. Molt lligada amb l'impuls i l'acceleració de la diversificació i l'obertura econòmica. Principals tasques de Gilbert Saboya al nou ministeri d´Economia, Competitivitat i Innovació.

El ministre ha assegurat que "hi ha molts ingredients que no estaven presents a Andorra el 2011, quan vam arribar al Govern la primera vegada, que fan que Andorra tingui realment l'aspiració de ser més competitiva". Ha destacat que les reformes i la promoció exterior són "un marc idoni" per assolir aquests reptes. En aquest sentit ha apuntat que "la prioritat és que el nou marc d'actuació que suposa l'acord d'associació sigui la capacitat de potenciar Andorra com un centre de serveis i de valor".

El testimoni a Exteriors l´agafa Maria Ubach, fins ara ambaixadora davant la UE. Ubach té com a tasca més immediata presentar una proposta definitiva a Brussel·les sobre el tabac a final de setembre. Assegura que "l'acord d'associació és una de les prioritats però hi ha altres dossiers en l'àmbit bilateral i multilateral". La ministra ha destacat també la implicació i dedicació de l'equip d'Exteriors tant al país com a les ambaixades.

La tasca d'Ubach com a ambaixadora a Brussel·les la farà Esther Rabasa, fins ara representant permanent al Consell d'Europa. La nova ambaixadora ha explicat que ja han començat a fer el traspàs i assegura que "la feina es farà amb responsabilitat".

Antoni Martí ha destacat que gràcies a la tasca feta fins ara, la UE coneix millora la realitat andorrana i les seves particularitats.

Informa: Andrés González-Nandín
Imatge: Marta Paixà