- A l´agost han entrat a Andorra més vehicles, pràcticament sis punts per damunt de la dada d´un any abans. La xifra total d´arribades supera en gairebé 30 mil la de l´agost del 2016. Tot plegat ajuda a consolidar la tendència positiva des de gener i també la dels darrers dotze mesos. En tots dos casos s´han registrat més vehicles. - A pocs dies del tancament del període de presentació de la declaració de l´IRPF, ja s´ha presentat el 74% de les declaracions previstes. La xifra suposa un increment del 26% respecte de les que es van presentar per aquestes dates l´any passat. Des del departament de Tributs i Fronteres destaquen l´augment de declaracions en línia. - La quarta edició del Fòrum Empresa d´Andorra Telecom ha abordat aquest dimarts com les eines digitals poden ajudar en la relació amb el client, per fer més eficient l´atenció i poder fidelitzar-lo. Una idea de la qual les empreses han de prendre consciència, tot recordant que, més enllà de la tecnologia, les persones han d´estar al centre de tot procés. - "Scalada", en la seva versió "Stelar", ha tingut enguany un 2% més d´espectadors que l´any passat i s´ha arribat a un 98% d´ocupació mitjana en totes les representacions. Aquest increment s´ha notat també en l´impacte global que ha deixat la proposta, superior al 20 milions d´euros. - La CASS i el Col·legi de Metges han signat el nou conveni marc que estableix la nova relació entre els facultatius, la Seguretat Social i els pacients. Es tracta d´un nou punt de partida que inclou les bases de la reforma sanitària. L´acord estableix garanties per la continuïtat assistencial a les consultes i al domilici, la formació continuada i el funcionament del metge referent.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

La negociació amb la UE lliga les noves tasques d’Ubach a Exteriors i de Saboya a Economia

  Noticies » Política   17 de juliol, 2017
www.andorradifusio.ad

Maria Ubach ha jurat el càrrec com a nova ministra d´Afers Exteriors, en substitució de Gilbert Saboya, que ha promès com a ministre d´Economia, Competitivitat i Innovació. El cap de Govern ha destacat la continuïtat que suposa el canvi de carteres per la importància de l´acord d´associació amb la Unió Europea i el següent capítol a negociar a la tardor: la lliure circulació de serveis.

En l´acte de jurament dels nous ministres, el cap de Govern ha destacat la importància de fer el relleu dins la continuïtat. I és que el proper capítol a negociar amb la Unió Europea és la lliure circulació de serveis. Molt lligada amb l'impuls i l'acceleració de la diversificació i l'obertura econòmica. Principals tasques de Gilbert Saboya al nou ministeri d´Economia, Competitivitat i Innovació.

El ministre ha assegurat que "hi ha molts ingredients que no estaven presents a Andorra el 2011, quan vam arribar al Govern la primera vegada, que fan que Andorra tingui realment l'aspiració de ser més competitiva". Ha destacat que les reformes i la promoció exterior són "un marc idoni" per assolir aquests reptes. En aquest sentit ha apuntat que "la prioritat és que el nou marc d'actuació que suposa l'acord d'associació sigui la capacitat de potenciar Andorra com un centre de serveis i de valor".

El testimoni a Exteriors l´agafa Maria Ubach, fins ara ambaixadora davant la UE. Ubach té com a tasca més immediata presentar una proposta definitiva a Brussel·les sobre el tabac a final de setembre. Assegura que "l'acord d'associació és una de les prioritats però hi ha altres dossiers en l'àmbit bilateral i multilateral". La ministra ha destacat també la implicació i dedicació de l'equip d'Exteriors tant al país com a les ambaixades.

La tasca d'Ubach com a ambaixadora a Brussel·les la farà Esther Rabasa, fins ara representant permanent al Consell d'Europa. La nova ambaixadora ha explicat que ja han començat a fer el traspàs i assegura que "la feina es farà amb responsabilitat".

Antoni Martí ha destacat que gràcies a la tasca feta fins ara, la UE coneix millora la realitat andorrana i les seves particularitats.

Informa: Andrés González-Nandín
Imatge: Marta Paixà