- Ja no queda cap entrada per poder veure ´Scalada Vision´ del Cirque du Soleil. Quan encara queden 6 representacions, l´objectiu d´igualar els 100.000 espectadors de la temporada passada és més a prop. Els organitzadors es mostren satisfets amb l´alt volum d´ocupació d´aquest estiu. La majoria de funcions han penjat el cartell d´entrades exhaurides - Des del dijous la part alta del poble de Pal compta amb una xarxa antidespreniments instal·lada a petició del Govern i del comú per garantir la seguretat. Els veïns del quart de Pal han expressat el seu malestar, ja que consideren que els informes que s´han fet no són prou exhaustius, ni actuals i creuen que hi ha interessos privats. - Els bombers han hagut d´actuar en un incendi que s´ha declarat al número 52 de l´Avinguda Fiter i Rossell d´Escaldes-Engordany. El foc s´ha iniciat en una habitació d´un dels habitatges. El fum ha obligat a desallotjar tot l´edifici, com a mesura de precaució. Mitja hora després la situació s´ha donat per controlada sense que s´hagin de lamentar danys personals. A hores d´ara es desconeixen les causes que han provocat el foc. - Ordino consultarà els ciutadans a través de l´aplicació "Ordino és viu". Aquesta servei s´inclourà en properes actualitzacions d´aquesta aplicació, que permet tenir un canal bidireccional de comunicació entre el comú i els habitants de la parròquia. L´aplicació compta ja amb gairebé 600 descàrregues. - Com cada any amb l´arribada de l´estiu el nombre d´abandonaments de gossos es triplica. Malgrat l´enduriment del codi penal Andorra no n´és una excepció. Una situació traumàtica per als animals que es produeix en un període en què les temperatures són força elevades. Els que tenen més sort acaben en famílies d´acollida, d´altres entren a les gosseres i els menys afortunats moren al carrer. - Diversos rius comptaran en els propers mesos amb noves estacions hidrològiques i climàtiques. El Govern licitarà les instal·lacions amb l´objectiu d´analitzar, per exemple, el cabal dels rius i poder actuar adequadament en casos de crescuda. Actualment, només tres rius del país tenen alguna instal·lació en el seu curs. - Domini andorrà en la triatló dels Andorra Outdoor Games pel que fa a la categoria femenina. Laurence Lestang ha estat la vencedora seguida de la també andorrana Laura Camps, totes dues del club triatló Serradells. El més ràpid en categoria masculina ha estat Òscar Martínez.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

La negociació amb la UE lliga les noves tasques d’Ubach a Exteriors i de Saboya a Economia

  Noticies » Política   17 de juliol, 2017
www.andorradifusio.ad

Maria Ubach ha jurat el càrrec com a nova ministra d´Afers Exteriors, en substitució de Gilbert Saboya, que ha promès com a ministre d´Economia, Competitivitat i Innovació. El cap de Govern ha destacat la continuïtat que suposa el canvi de carteres per la importància de l´acord d´associació amb la Unió Europea i el següent capítol a negociar a la tardor: la lliure circulació de serveis.

En l´acte de jurament dels nous ministres, el cap de Govern ha destacat la importància de fer el relleu dins la continuïtat. I és que el proper capítol a negociar amb la Unió Europea és la lliure circulació de serveis. Molt lligada amb l'impuls i l'acceleració de la diversificació i l'obertura econòmica. Principals tasques de Gilbert Saboya al nou ministeri d´Economia, Competitivitat i Innovació.

El ministre ha assegurat que "hi ha molts ingredients que no estaven presents a Andorra el 2011, quan vam arribar al Govern la primera vegada, que fan que Andorra tingui realment l'aspiració de ser més competitiva". Ha destacat que les reformes i la promoció exterior són "un marc idoni" per assolir aquests reptes. En aquest sentit ha apuntat que "la prioritat és que el nou marc d'actuació que suposa l'acord d'associació sigui la capacitat de potenciar Andorra com un centre de serveis i de valor".

El testimoni a Exteriors l´agafa Maria Ubach, fins ara ambaixadora davant la UE. Ubach té com a tasca més immediata presentar una proposta definitiva a Brussel·les sobre el tabac a final de setembre. Assegura que "l'acord d'associació és una de les prioritats però hi ha altres dossiers en l'àmbit bilateral i multilateral". La ministra ha destacat també la implicació i dedicació de l'equip d'Exteriors tant al país com a les ambaixades.

La tasca d'Ubach com a ambaixadora a Brussel·les la farà Esther Rabasa, fins ara representant permanent al Consell d'Europa. La nova ambaixadora ha explicat que ja han començat a fer el traspàs i assegura que "la feina es farà amb responsabilitat".

Antoni Martí ha destacat que gràcies a la tasca feta fins ara, la UE coneix millora la realitat andorrana i les seves particularitats.

Informa: Andrés González-Nandín
Imatge: Marta Paixà