- Després de la inhabilitació penal, el policia que va maltractar un detingut el cap de setmana passat ha deixat de ser membre del cos i no pot tornar-se a presentar a les proves d´ingrés. El ministre d´Interior ha lamentat els fets que van tenir lloc la matinada de diumenge i ha defensat les accions dutes a terme per evitar que aquest tipus de conductes tingui lloc. - El Centre de Congressos d´Andorra la Vella serà el marc el 28 de febrer d´un congrés de la fundació Lo que de verdad importa, que treballa per promoure valors ètics divulgant històries de superació personal. En el cas d´Andorra el president d´honor serà el pilot Albert Llovera. Llovera serà el primer ponent del congrés i seguidament hi explicarà la seva experiència l´exmodel i periodista Sandra Ibarra, que després de superar dos casos de leucèmia va crear una fundació solidària per ajudar els malalts i els seus familiars. - Les negociacions amb la Unió Europea per a l´acord d´associació podrien patir un nou contratemps. Si més no si es vol negociar de forma coordinada amb Mònaco i San Marino. El partit que ha guanyat recentment les eleccions a Mònaco és molt reticent a l´acord amb Brussel·les. S´oposa a la pèrdua de sobirania, demana mantenir certes quotes professionals i demana més transparència sobre les negociacions. - La Batllia ha decretat aquest dimarts l´ingrés a presó per a Andrés “Betingo” Sanguinetti. És un ciutadà uruguaià que va treballar com a gestor de BPA a l´Amèrica llatina entre el 2006 i el 2015. Se l´investiga per blanqueig de capitals al cas Odebrecht i se l´acusa de participar en el sistema de suborns d´aquesta constructora brasilera per aconseguir concessions d´obres públiques. - Més de 700 persones s´han afegit a la recollida de signatures de protesta pel tancament sistemàtic del coll de Pimorent a l´hivern. La iniciativa denuncia el tancament del coll de Pimorent en no haver-hi treta de neu a la nit, tot i que es pugui circular amb equipaments. La impulsora de la recollida assenyala que la població de la zona es veu obligada a pagar el peatge del túnel, amb un cost de 13,60 euros.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

La negociació amb la UE lliga les noves tasques d’Ubach a Exteriors i de Saboya a Economia

  Noticies » Política   17 de juliol, 2017
www.andorradifusio.ad

Maria Ubach ha jurat el càrrec com a nova ministra d´Afers Exteriors, en substitució de Gilbert Saboya, que ha promès com a ministre d´Economia, Competitivitat i Innovació. El cap de Govern ha destacat la continuïtat que suposa el canvi de carteres per la importància de l´acord d´associació amb la Unió Europea i el següent capítol a negociar a la tardor: la lliure circulació de serveis.

En l´acte de jurament dels nous ministres, el cap de Govern ha destacat la importància de fer el relleu dins la continuïtat. I és que el proper capítol a negociar amb la Unió Europea és la lliure circulació de serveis. Molt lligada amb l'impuls i l'acceleració de la diversificació i l'obertura econòmica. Principals tasques de Gilbert Saboya al nou ministeri d´Economia, Competitivitat i Innovació.

El ministre ha assegurat que "hi ha molts ingredients que no estaven presents a Andorra el 2011, quan vam arribar al Govern la primera vegada, que fan que Andorra tingui realment l'aspiració de ser més competitiva". Ha destacat que les reformes i la promoció exterior són "un marc idoni" per assolir aquests reptes. En aquest sentit ha apuntat que "la prioritat és que el nou marc d'actuació que suposa l'acord d'associació sigui la capacitat de potenciar Andorra com un centre de serveis i de valor".

El testimoni a Exteriors l´agafa Maria Ubach, fins ara ambaixadora davant la UE. Ubach té com a tasca més immediata presentar una proposta definitiva a Brussel·les sobre el tabac a final de setembre. Assegura que "l'acord d'associació és una de les prioritats però hi ha altres dossiers en l'àmbit bilateral i multilateral". La ministra ha destacat també la implicació i dedicació de l'equip d'Exteriors tant al país com a les ambaixades.

La tasca d'Ubach com a ambaixadora a Brussel·les la farà Esther Rabasa, fins ara representant permanent al Consell d'Europa. La nova ambaixadora ha explicat que ja han començat a fer el traspàs i assegura que "la feina es farà amb responsabilitat".

Antoni Martí ha destacat que gràcies a la tasca feta fins ara, la UE coneix millora la realitat andorrana i les seves particularitats.

Informa: Andrés González-Nandín
Imatge: Marta Paixà