- Jane Birkin vindrà a Andorra amb una secció musical amb un homenatge a Serge Gainsbourg. Serà a la tardor, amb una data encara per confirmar. És un dels grans anuncis del programa de la temporada cultural francesa que ve plena d´atractius genuïns francesos com el parcour, el Festival de Cannes i la Comédie Française. - Una vintena d´associacions han conformat la primera Fira d´entitats socials i cíviques. Un projecte que busca incentivar el voluntariat entre els joves i apropar a la ciutadania la seva tasca. El ministeri d´Afers Socials ha creat un espai on les diferents associacions cíviques i socials puguin interactuar amb la ciutadania i donar a conèixer la feina que desenvolupen. - Segon dia de judici BPA que ha continuat centrat en les qüestions prèvies. Els advocats de diversos gestors del banc han denunciat que se´ls va vulnerar el dret a la defensa. Perquè no sabien de què se´ls acusava abans de ser processats i perquè després no van tenir temps per preparar proves. Uns arguments que ha rebatut el fiscal general. - Sindicatura accepta la proposta dels set consellers de grup mixt que atorga a Josep Pintat la presidència i dona per tancada la crisi del grup que s´ha allargat un mes. Ha defensat la seva actuació per, entre d´altres, poder reactivar la comissió de Finances i començar a treballar amb el pressupost del 2018. Pere López és el president suplent. - Una vintena de restauradors de la Massana prenen part en les noves jornades de ´Lo Mandongo´, el cicle gastronòmic dedicat a la carn de porc. Quatre dels quals ho fan per primera vegada: tres són restaurants i l´altre és una residència que també ofereix cuina. En aquesta edició es volen superar els menús que es van vendre l´any passat, quan es va arribar als 1.300.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

La Pyrénees Révéo Electric Tour engega motors a Escaldes-Engordany per encarar la recta final

  Noticies » Societat   01 d'octubre, 2017
www.andorradifusio.ad

Una trentena de vehicles elèctrics han sortit des d'Escaldes-Engordany per recórrer els darrers quilòmetres del Pyrénees Révéo Electric Tour. Aquesta és la primera edició d'una iniciativa que té com a objectiu fomentar l'ús dels vehicles elèctrics i demostrar la seva autonomia al llarg d'un recorregut de 430 quilòmetres amb força desnivell.

Són conductors de vehicles 100% elèctrics vinguts de Catalunya, França i Alemanya amb ganes de demostrar al món les possibilitats del vehicle elèctric. Ahir van arribar de França i després de passar nit a Andorra, avui finalitzaran el recorregut a Saint Cyprien.

Vehicles de totes les mides, marques i colors, tots amb una característica, cotxes completament elèctrics capaços de fer almenys 250 quilòmetres sense recarregar les seves bateries elèctriques. Tot i que és qüestió de temps que dels vehicles elèctrics puguin oferir la mateixa autonomia que tenen els vehicles de gasoil o de benzina. A Andorra gràcies a les subvencions del pla Engega, cada cop hi ha més usuaris que aposten pel vehicle elèctric.

Un a un i sense fer gens de soroll, els vehicles elèctrics han anat sortint de l´aparcament del Parnal, a Escaldes-Engordany per encarar la darrera etapa. Per davant 200 quilòmetres a través dels ports de Muntanya per gaudir del ral·li de cotxes més sostenible.

Informa/Imatges: Hèctor Romance