- La comissió legislativa de Sanitat ha tancat la llei de drets i deures dels pacients i de la història clínica compartida, pedra angular de la reforma sanitària. La llei es podria votar el 5 d´octubre o el dia 20 a molt estirar, segons han indicat fonts parlamentàries. El text estableix que sigui el metge referent qui introdueixi a l´historial del pacient els actes mèdics fets a l´estranger. - La sisena edició del Festival Ull-Nu comptarà amb una nova categoria, la del llargmetratge. Serà el primer cop que el festival tindrà l´oportunitat de tenir aquest format, que premiarà la millor òpera prima per a menors de 35 anys amb un premi de 1.500 euros. La recepció de propostes s´ acaba el 17 de desembre. - El 12 d´octubre s´estrena a Sant Julià de Lòria una coproducció de l´ENA i l´Animal. Una obra escrita i feta al país que compta amb actors andorrans d´excepció com Oriol Guillem o Pere Tomàs i catalans com Sílvia Forns i Josep Sobrevals. Un aniversari és l´excusa per veure com els membres d´una família viuen de manera diferent el viscut i el pas del temps. - El Centre de recuperació de fauna salvatge ha alliberat dues cries de cabirol. Els animals han passat prop de tres mesos al centre, on han estat alimentats després que els recuperés un ramader. Un cop superat el període d´alletament, ja estan preparats per tornar al medi natural i han estat alliberats. - La tendència positiva en el turisme d´aquest estiu s´ha confirmat a l´agost quan s´ha superat el milió de visitants. El que més ha augmentat són els turistes, és a dir, els que pernocten, que han crescut un 10%. La majoria prové dels dos estats veïns, tot i que també han augmentat els d´altres nacionalitats.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

La Seu d'Urgell celebra el 60è aniversari del Retaule de Sant Ermengol

  Noticies » Cultura   06 d'agost, 2017
www.andorradifusio.ad

Lla catedral de la Seu d'Urgell va tornar al segle XI. El Retaule de Sant Ermengol, un clàssic de les nits d'estiu, arriba enguany al seu 60è aniversari.

L'obra medieval única a Catalunya i que enguany compleix el seu 60è aniversari. Torna el Retaule de Sant Ermengol, un clàssic de les nits d'estiu que recrea els moments més importants de la vida del bisbe Ermengol, una figura clau de la Catalunya del segle XI. Un espectacle possible gràcies a la participació d'un centenar de veïns de la Seu d'Urgell, entre actors, tècnics i col·laboradors.

L'obra, que va néixer a partir d'un text de l'escriptor Esteve Albert, arriba carregada de novetats, com la incorporació de Xavier Piguillem, director de la Companyia Inestable Ceretana de Teatre de Puigcerdà, a l'espectacle. Ell mateix ho ha definit com un gran repte però també una oportunitat.

Altres canvis han estat l'endarreriment de l'hora d'inici a dos quarts d'onze i la incorporació d'un nou quadre: La batalla de l'Albesa. L'escena explica l'arribada victoriosa del comte d'Ermengol després de salvar el Comtat d'Urgell de l'amenaça sarraïna.

El retaule de St. Ermengol gaudeix d'un escenari excepcional com és el claustre de la catedral de Santa Maria, recentment restaurat. Les representacions es duran a terme tots els dies fins al 12 d'agost.

Informa: Tatiana Navarro
Imatges: Lluís Calvo