- El Club Vòlei Encamp ha superat al Sabadell per 3 sets a 1. Els de José Garcia fan un pas més de cara a aconseguir un bitllet a les fases d´ascens a Superlliga 2. D´altra banda, el C.V. Andorra ha perdut per 3 a 1 al Pavelló del Lycée davant el Sàndor. - Cristina Llovera no disputarà finalment el Campionat d´Espanya absolut d´atletisme en pista coberta, aquest cap de setmana a València. Les molèsties que l´atleta arrossega a l´isquiotibial l´han fet renunciar a la competició - L´alberg de la Comella es podria convertir en un centre educatiu innovador si prospera el projecte liderat pel grup Bomosa, la Granja i altres col·laboradors. El comú va decidir tancar les instal·lacions al febrer de l´any passat degut, en bona part, a la manca de rendibilitat. - L´associació de transportistes creu que a Andorra caldria aplicar restriccions per a vehicles industrials altament contaminants, com fan la majoria de grans ciutats europees. L´entitat assegura que les mesures aplicades a París o Barcelona no els afecten, ja que la flota de transport de les companyies andorranes és d´última generació. - L’agència d’avaluació Fitch Ratings manté la nota d´Andorra en BBB amb perspectiva positiva, però continua veient com un risc l’important pes del sector financer en l’economia del país i assenyala com a mancança el fet de no disposar d’un prestador d’última instància. L´agència també critica la manca disponibilitat i freqüència de dades econòmiques. - Augmentar els contractes d´arrendament per sobre l´IPC fixat pel Govern és una pràctica il·legal. S´han detectat casos d´aquestes operatives fraudulentes al país. Els advocats recomanen reclamar als gestors immobiliaris i propietaris els sobrecostos abusius. El Servei d´Atenció al Consumidor ha rebut ja consultes sobre aquesta situació.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Les biblioteques incoporen el préstec de llibres electrònics

  Noticies » Cultura   23 d'octubre, 2017
www.andorradifusio.ad

Neix eBiblio Andorra, la plataforma de llibres electrònics en préstec de la xarxa de biblioteques. El servei permet agafar fins a dos exemplars. Si es té el carnet de biblioteques, només cal activar l´opció digital i llegir des de qualsevol dispositiu.

Des del telèfon mòbil, una tauleta, l´ordinador o un lector. ´eBiblio Andorra´ arriba, segons la responsable de la Biblioteca Pública del Govern, Inés Sánchez, per cobrir una demanda creixent i lluitar contra la descàrrega il·legal. Assegura que "és un complement al llibre en paper perquè sempre hi haurà qui el prefereixi, però el jovent llegeix més amb reader".

De moment hi ha més de 400 títols, que inclouen novetats editorials de diverses temàtiques de ficció: narrativa, poesia, teatre i còmic; llibres recomanats a les escoles, i altres de no-ficció: desenvolupament personal, cuina, idiomes o viatges, entre d´altres. Es preveu anar amplilant el catàleg, també amb editorials del país que es vulguin sumar al digital "perquè encara no tenen continguts digitals, ni tan sols pujat a les seves pàgines web", indica Inés Sánchez.

Per accedir a la plataforma cal tenir el carnet de biblioteques i demanar el codi d´eBiblio. Un cop descarregat el llibre o la revista, estarà disponible 21 dies com a màxim. L´entorn de la plataforma permet fer reserves, tenir un historial de préstecs i rebre notificacions.

Més informació a ebiblioandorra.ad

Informa: Rosa Alberch
Imatges. Kevin Ribeiro