- La Federació de Rugbi ha encetat una nova etapa amb David Ferré al capdavant. El nou dirigent ha estat al plató del "Dia E" acompanyat del president sortint, Xavier Vilasetrú. Ferré ha criticat Andorra Turisme per no tenir en compte la federació en l´estada de l´Stade Toulousain. - Josep Pintat va ser el primer a qui l´executiva liberal va demanar si volia ser cap de llista a les generals. Per això, segons el conseller general Ferran Costa, els han decebut les paraules de Pintat que els liberals no tenen estructura. - La CASS reitera que cal augmentar la cotització a la branca de jubilació per garantir la sostenibilitat de les pensions. El president del consell d´administració també ha apuntat un augment de les cotitzacions a la branca general progressiva i cada any. - Dels candidats a cap de Govern també n´ha parlat aquest dilluns Antoni Martí. Creu que han de tenir experiència de gestió dins el món de la política i considera que DA és qui pot aportar aquest perfil, tot i que assegura que encara no s´ha escollit candidat. - FEDA s´ha marcat com a objectiu pels propers anys incrementar, encara més, la millora de l´estalvi energètic. També ha informat que es preveu que el consum elèctric baixarà un 1% aquest 2017. - Els accionistes majoritaris de BPA volen portar al tribunal de justícia europeu l´anomenada llei BPA. Text aprovat el 2015 arran de la crisi del banc i que transposa una directiva europea. Els germans Cierco consideren que la directiva no s´ha aplicat correctament.Demanen 360 milions d´euros per danys i perjudicis. - El 35è aniversari de la creació de Pal ha dut la inauguració d´un nou edifici de serveis al coll de Botella. L´espai disposa de 1.500 metres quadrats en dues plantes i acollirà, per exemple, tres punts gastronòmics i venda de forfets. Els 2,3 milions d´euros que costa els ha sufragat el comú de la Massana amb excedents de tresoreria.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Les biblioteques incoporen el préstec de llibres electrònics

  Noticies » Cultura   23 d'octubre, 2017
www.andorradifusio.ad

Neix eBiblio Andorra, la plataforma de llibres electrònics en préstec de la xarxa de biblioteques. El servei permet agafar fins a dos exemplars. Si es té el carnet de biblioteques, només cal activar l´opció digital i llegir des de qualsevol dispositiu.

Des del telèfon mòbil, una tauleta, l´ordinador o un lector. ´eBiblio Andorra´ arriba, segons la responsable de la Biblioteca Pública del Govern, Inés Sánchez, per cobrir una demanda creixent i lluitar contra la descàrrega il·legal. Assegura que "és un complement al llibre en paper perquè sempre hi haurà qui el prefereixi, però el jovent llegeix més amb reader".

De moment hi ha més de 400 títols, que inclouen novetats editorials de diverses temàtiques de ficció: narrativa, poesia, teatre i còmic; llibres recomanats a les escoles, i altres de no-ficció: desenvolupament personal, cuina, idiomes o viatges, entre d´altres. Es preveu anar amplilant el catàleg, també amb editorials del país que es vulguin sumar al digital "perquè encara no tenen continguts digitals, ni tan sols pujat a les seves pàgines web", indica Inés Sánchez.

Per accedir a la plataforma cal tenir el carnet de biblioteques i demanar el codi d´eBiblio. Un cop descarregat el llibre o la revista, estarà disponible 21 dies com a màxim. L´entorn de la plataforma permet fer reserves, tenir un historial de préstecs i rebre notificacions.

Més informació a ebiblioandorra.ad

Informa: Rosa Alberch
Imatges. Kevin Ribeiro