- El ministeri de Salut informa que de moment no té constància que els lots de llet retirats del mercat francès per una possible contaminació de salmonel·la agona s´hagin comercialitzat a Andorra. Tot i així i com a mesura de precaució es posa a disposició de farmàcies, metges, pediatres i de la població en general una relació dels lots retirats en un lloc web per a consulta. - Manel del Castillo, director gerent de l´hospital de Sant Joan de Déu, ha alertat de la necessitat de dedicar més recursos a la investigació del càncer infantil. Del Castillo ha presentat el projecte de SJD Pediatric Center, a Barcelona, que hauria d´acollir uns 400 infants anualment i que costaria uns 30 milions. Entre els donants d´aquest nou centre hi ha Andbank amb un milió d´euros.. - Els accionistes majoritaris de BPA volen portar al tribunal de justícia europeu l´anomenada llei BPA. Text aprovat el 2015 arran de la crisi del banc i que transposa una directiva europea. Els germans Cierco consideren que la directiva no s´ha aplicat correctament.Demanen 360 milions d´euros per danys i perjudicis. - El 35è aniversari de la creació de Pal ha dut la inauguració d´un nou edifici de serveis al coll de Botella. L´espai disposa de 1.500 metres quadrats en dues plantes i acollirà, per exemple, tres punts gastronòmics i venda de forfets. Els 2,3 milions d´euros que costa els ha sufragat el comú de la Massana amb excedents de tresoreria.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Més de 200 persones assisteixen a l'estrena d''Aniversari'

  Noticies » Cultura   13 d'octubre, 2017 Més de 200 persones assisteixen a l'estrena d''Aniversari'

L’Escena Nacional d’Andorra (ENA) i L’animal escola de teatre han estrenat aquest dijous a la nit la seva coproducció 'Aniversari', una obra escrita i dirigida per Juanma Casero i amb un repartiment eminentment andorrà.

L'obra ha atret més de 200 persones a l'auditori Claror de Sant Julià de Lòria. Dalt de l’escenari, els actors Pere Tomàs, Oriol Guillem, Mònica Garcia, Josep Sobrevals, Sílvia Forns i Irina Robles han mostrat el món quotidià d’una família.

Moments abans de l’estrena el director, Juanma Casero, ha destacat la voluntat que el públic “empatitzés” amb el muntatge i ha afegit que al llarg dels dies d’assajos l’obra s’ha “acabat d’escriure”, en el sentit que els actors han anat fent les seves aportacions i ha estat “molt productiu i gratificant” per al resultat final. 

L’obra s’ha pogut veure aquest dijous a l’auditori Claror del Centre de congressos de Sant Julià de Lòria i el 19 i 20 d’octubre es tornarà a representar al teatre Les Fontetes de la Massana. La voluntat és, però, la de poder-la moure per altres escenaris ja que, tal com ha manifestat Casero, “és un producte molt exportable, molt digne” i volen que la gent en gaudeixi. 

Instal·lat des de fa uns mesos a Andorra, on ha vingut a fer de professor teatral, Casero s’ha mostrat agraït a l’ENA per haver pogut muntar aquest espectacle en base a una obra que va escriure i destaca “el moviment, les ganes” que hi ha al país de fer teatre. De fet, ‘Aniversari’ compta amb un repartiment eminentment andorrà amb l’excepció de dos actors que venen de Barcelona.

Informa/imatge: Agència ANA