- La Federació de Rugbi ha encetat una nova etapa amb David Ferré al capdavant. El nou dirigent ha estat al plató del "Dia E" acompanyat del president sortint, Xavier Vilasetrú. Ferré ha criticat Andorra Turisme per no tenir en compte la federació en l´estada de l´Stade Toulousain. - Josep Pintat va ser el primer a qui l´executiva liberal va demanar si volia ser cap de llista a les generals. Per això, segons el conseller general Ferran Costa, els han decebut les paraules de Pintat que els liberals no tenen estructura. - La CASS reitera que cal augmentar la cotització a la branca de jubilació per garantir la sostenibilitat de les pensions. El president del consell d´administració també ha apuntat un augment de les cotitzacions a la branca general progressiva i cada any. - Dels candidats a cap de Govern també n´ha parlat aquest dilluns Antoni Martí. Creu que han de tenir experiència de gestió dins el món de la política i considera que DA és qui pot aportar aquest perfil, tot i que assegura que encara no s´ha escollit candidat. - FEDA s´ha marcat com a objectiu pels propers anys incrementar, encara més, la millora de l´estalvi energètic. També ha informat que es preveu que el consum elèctric baixarà un 1% aquest 2017. - Els accionistes majoritaris de BPA volen portar al tribunal de justícia europeu l´anomenada llei BPA. Text aprovat el 2015 arran de la crisi del banc i que transposa una directiva europea. Els germans Cierco consideren que la directiva no s´ha aplicat correctament.Demanen 360 milions d´euros per danys i perjudicis. - El 35è aniversari de la creació de Pal ha dut la inauguració d´un nou edifici de serveis al coll de Botella. L´espai disposa de 1.500 metres quadrats en dues plantes i acollirà, per exemple, tres punts gastronòmics i venda de forfets. Els 2,3 milions d´euros que costa els ha sufragat el comú de la Massana amb excedents de tresoreria.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Mobilitat espera enguany un 10% més de vehicles per la Puríssima, uns 157.000

  Noticies » Societat   04 de desembre, 2017 Mobilitat espera enguany un 10% més de vehicles per la Puríssima, uns 157.000

L'Agència de Mobilitat preveu que durant aquesta setmana, coincidint amb el Pont de la Puríssima, entrin al país 157.000 vehicles. La xifra és un 10% més elevada que la de l'any passat i també un 8% superior a la de fa quatre anys, quan el calendari de festius va ser similar al d'enguany.

L'Agència de Mobilitat preveu que l'afluència de visitants durant els propers dies, coincidint amb el pont de la Puríssima, sigui de les més elevades dels últims anys. La previsió és que entrin al país 157.000 vehicles, una xifra que és un 10% superior a la registrada l'any passat (143.000) i també un 8% per sobre de la de fa quatre anys, quan els festius al calendari van tenir una casuística similar a la d'enguany. El cap d'àrea de Mobilitat, Jaume Bonell, ha explicat que l'augment del 8% s'ha establert tenint en compte l'evolució positiva de les entrades de vehicles al llarg d'aquest 2017.

Les complicacions de trànsit d'entrada al país començaran dimecres i dijous, i els dies més complicats per sortir seran dissabte i diumenge. La previsió de 157.000 vehicles s'ha establert per al període entre l'1 i el 10 de desembre, tenint en compte que durant aquest cap de setmana ja hi ha hagut més afluència de l'habitual i que durant dilluns i dimarts les entrades també seran superiors a les d'un dia laborable normal. Del total, 114.500 vehicles accediran al país per la frontera hispanoandorrana i 43.000 ho faran per la francoandorrana.

Com cada any, s'ha establert un dispositiu especial per fer front a la forta entrada de vehicles en el qual hi participen els comuns, el COEX, la policia, el SUM, etc. Però a més, s'està seguint de prop l'evolució de la previsió meteorològica, que ha anunciat nevades per al divendres i el dissabte, tot i que la seva magnitud no està clara a hores d'ara.

A les previsions optimistes de visitants per a aquest pont cal sumar-hi també les que ja s'han elaborat de cara a les festes nadalenques, durant les quals s'espera l'arribada de fins a 260.000 vehicles.

Informa: Agència ANA