- El Tribunal Constitucional anul·la els escorcolls al despatx professional i al domicili dels germans Cierco arran de la demanda per revelació de secret bancari de la família Pujol. El Constitucional conclou que es va vulnerar el seu dret a la intimitat per la poca concreció del registres. I que també es va vulnerar el dret a la defensa arran dels materials intervinguts. - El policia jutjat per maltractament a un detingut serà molt probablement expulsat del cos. La investigació ha confirmat les agressions, que constitueixen una falta molt greu segons la llei de la policia. L´agent feia poc que formava part del cos, ja que pertany a una de les últimes promocions. - SDP lamenta el mal camí que al seu parer està agafant la reforma de la Funció Pública. Els progressistes creuen que no és seriós que el Govern plantegi ara als sindicats fer canvis a la reforma. També lamenta que el síndic posi límits a l´hora de consultar la informació sobre les adjudicacions a l´empresa SPAI que el cap de Govern ha enviat al parlament. - El vicepresident del consell d´administració de Vall Banc, Cristoph Lieber, ha renunciat. L´entitat ho atribueix a motius personals. Lieber havia exercit com a conseller delegat des que JC Flowers va adquirir Vall Banc. L´octubre del 2017 es va fer una reestructuració de la cúpula i Lieber va decidir deixar de ser la cara visible per fer-se càrrec d´una gestora d´actius alemanya, també propietat de JC Flowers. - A Andorra hi ha 1.250 joves amb problemes d´addicció a les drogues o a l´alcohol. Són dades que dona la recent creada associació Fills d´Andorra, que fa una crida a les famílies que es troben en aquesta situació. Entre altres coses, reclamen al Govern que busqui solucions i que rebaixi l´edat penal a setze anys. A l´"Ara i aquí", les impulsores han explicat la seva història.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Mobilitat espera enguany un 10% més de vehicles per la Puríssima, uns 157.000

  Noticies » Societat   04 de desembre, 2017 Mobilitat espera enguany un 10% més de vehicles per la Puríssima, uns 157.000

L'Agència de Mobilitat preveu que durant aquesta setmana, coincidint amb el Pont de la Puríssima, entrin al país 157.000 vehicles. La xifra és un 10% més elevada que la de l'any passat i també un 8% superior a la de fa quatre anys, quan el calendari de festius va ser similar al d'enguany.

L'Agència de Mobilitat preveu que l'afluència de visitants durant els propers dies, coincidint amb el pont de la Puríssima, sigui de les més elevades dels últims anys. La previsió és que entrin al país 157.000 vehicles, una xifra que és un 10% superior a la registrada l'any passat (143.000) i també un 8% per sobre de la de fa quatre anys, quan els festius al calendari van tenir una casuística similar a la d'enguany. El cap d'àrea de Mobilitat, Jaume Bonell, ha explicat que l'augment del 8% s'ha establert tenint en compte l'evolució positiva de les entrades de vehicles al llarg d'aquest 2017.

Les complicacions de trànsit d'entrada al país començaran dimecres i dijous, i els dies més complicats per sortir seran dissabte i diumenge. La previsió de 157.000 vehicles s'ha establert per al període entre l'1 i el 10 de desembre, tenint en compte que durant aquest cap de setmana ja hi ha hagut més afluència de l'habitual i que durant dilluns i dimarts les entrades també seran superiors a les d'un dia laborable normal. Del total, 114.500 vehicles accediran al país per la frontera hispanoandorrana i 43.000 ho faran per la francoandorrana.

Com cada any, s'ha establert un dispositiu especial per fer front a la forta entrada de vehicles en el qual hi participen els comuns, el COEX, la policia, el SUM, etc. Però a més, s'està seguint de prop l'evolució de la previsió meteorològica, que ha anunciat nevades per al divendres i el dissabte, tot i que la seva magnitud no està clara a hores d'ara.

A les previsions optimistes de visitants per a aquest pont cal sumar-hi també les que ja s'han elaborat de cara a les festes nadalenques, durant les quals s'espera l'arribada de fins a 260.000 vehicles.

Informa: Agència ANA