- El CE Sant Julià de futbol sala encadena la tercera derrota consecutiva després de caure a casa davant Les Corts per 2 gols a 6. Els de Moisés Gonçalves continuen antepenúltims a la classificació. - El Saló del Videojoc tanca la novena edició amb èxit de participació de públic en les activitats proposades. Amb una programació més diversa l´edició d´enguany ha aconseguit combinar l´oferta educativa amb la lúdica a través de tallers, activitats i xerrades oferts per la Universitat d´Andorra. - Joan Verdú s´acomiada dels Jocs sense poder completar el gegant. Una sortida del traçat a l´inici de la segona mànega ha impedit l´esquiador andorrà acabar la prova amb què tancava la seva participació als Jocs. - L´obertura econòmica no ha estat del tot positiva per a alguns sectors, com ara el transport. Les empreses del país ho tenen difícil per competir amb grans plataformes logístiques. El sector espera que l´acord d´associació aporti més oportunitats per poder treballar fora del territori andorrà. - 3 videojocs francesos en fase de desenvolupament participen enguany al Saló del Videojoc. Aquesta iniciativa és fruit de la col·laboració de l´ambaixada francesa amb el saló, per tal d´apropar als joves els coneixements i experiència de joves professionals de la indústria. - Èxit d´ocupació a les pistes d´esquí la setmana de Carnaval. Vallnord ha arribat als 48.000 dies d´esquí, amb puntes que han superat els últims tres anys. Grandvalira ha apuntat també que les sensacions d´aquesta temporada són positives. - Aquest dilluns comença el període de vaga de la funció pública. No hi ha previstes accions, només les assemblees del cos d´ensenyament, la policia i els duaners. Una vaga que desperta disparitat d´opinions entre la població. Alguns l´entenen, altres, com els pares, lamenten les complicacions que no es facin classes lectives. Un dels sectors crítics amb la vaga ha estat el dels jubilats
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Organitzen la primera jornada a Andorra sobre trastorns de l'espectre autista

  Noticies » Societat   14 de febrer, 2018
www.andorradifusio.ad

Que es reforci l'atenció als autistes un cop acaben l'escolarització obligatòria és una de les principals demandes dels afectats i els seus familiars. Per això aplaudeixen que es posi en marxa un programa pilot que s'adreça concretament als joves entre 16 i 25 anys.

Mentre que els nens en edat escolar a qui han diagnosticat TEA són atesos en aquest entorn i gaudeixen d'una inserció social millor, l'assignatura pendent era garantir aquest seguiment un cop abandonen l'escola. Ara, amb l'entrada imminent en funcionament d'un programa pilot de la Fundació Privada Tutelar adreçat a aquest col·lectiu, es confia que es doni resposta a aquesta necessitat. Els psicòlegs subratllen que el problema principal dels autistes, alguns amb altes capacitats intel·lectuals, és saber relacionar-se socialment. "A vegades han de fer algun tractament, perquè hi apareix ansietat o depressió, o altres trastorns associats, però la intervenció psicològica, l'aprenentatge de la teoria de la ment, posar-se en el lloc de l'altre i interpretar les emocionis per entendre el món que viuen és fonamental", explica la cap de Salut Mental del SAAS, Gemma García-Parés.

De les inquietuds dels afectats pel TEA, dels familiars i dels professionals que els tracten, se'n parlarà a fons en el marc de la primera Jornada Autea que aplegarà a Andorra alguns dels millors especialistes en la matèria. La cita és el divendres 16 de març a l'ArtHotel, d'Andorra la Vella, on s'ha programat un ampli ventall de tallers i taules rodones.

Informa: Gerard Gort
Imatges: Anna Ginestà