Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Hummus: recepta fàcil, ràpida i natural

Hummus: recepta fàcil, ràpida i natural

L’hummus de cigrons és un plat molt sa que pot ser un complement perfecte per a qualsevol dinar o sopar. El pots acompanyar de pa de pita, torradetes o, si vols una opció més saludable, de bastonets de pastanaga, carbassó o api. Per als més petits és una manera molt fàcil de menjar llegums. T’expliquem com preparar-lo d’una manera molt ràpida i sense complicacions.

Ingredients

  • 400 grams de cigrons cuits
  • 60 grams d’aigua
  • 30 grams de suc de llimona natural
  • 40 grams de sèsam torrat
  • 70 grams d’oli d’oliva verge extra
  • 1/2 culleradeta de comí en pols
  • 1 culleradeta de salsa tahine (opcional). La venen als supermercats i a les herboristeries o botigues de cuina bio. És pasta de sèsam. 
  • 1 o 2 grans d’all mitjans (opcional)
  • Sal al gust

Preparació

  1. Poseu tots els ingredients junts en el got de la batedora, trituradora o termomix.
  2. Bateu o tritureu-los fins que quedi una pasta fina.
  3. Si el sèsam que tenim no és torrat, el podem torrar nosaltres mateixos en una paella. Però vigila, que es pot cremar en qüestió de segons.
  4. Un cop tenim l’hummus, el podem servir amb un rajolí d’oli d’oliva i/o pebre vermell dolç.

Conservació

Aguanta fins a una setmana  a la nevera.

Et recomanem conservar-lo en un recipient tancat de vidre.

 

Bon profit!! 

 

Una recepta de Viviana Besolí

Fotografia: llicència Creative Commons

Comparteix: