Recepta mar i muntanya: Pollastre amb escamarlans o gambes

Recepta mar i muntanya: Pollastre amb escamarlans o gambes

Les receptes mar i muntanya solen ser un èxit assegurat. I si, a més, combinem dos productes de qualitat com són el pollastre de pagès i les gambes vermelles o els escamarlans, ens queda un plat de cuina mediterrània molt típic, de proximitat i amb productes de casa (menys les gambes, que si són de Palamós i no de Tristaina, molt millor). T'expliquem com preparar-lo.

Ingredients

  • 1 pollastre sencer de pagès
  • 4 o 5 escamarlans o gambes
  • 1 ceba gran
  • 1 porro
  • Tomàquet fregit
  • Llorer
  • Brou de peix (fumet amb gambes i crancs)
  • Sal
  • Pebre
  • Picada catalana (avellanes, ametlles, galetes, pa sec, all, julivert, anís i un raig d’oli verge extra).

Preparació

  1. Fem un fumet amb els caps de les gambes i els crancs. Reservem
  2. Desossem el pollastre i l’enfarinem. El podem fregir, rostir al forn o a la paella. Reservem
  3. Fem un sofregit amb ceba, porro i llorer. Un cop cuit, afegim tomàquet fregit (fet a casa) i mullem amb el fumet.
  4. Afegir el pollastre, deixar coure i retirar quan estigui cuit.
  5. Triturar la salsa, colar, afegir la picada catalana i deixar-ho lligat.

El consell del xef:

Abans de començar a fer el sofregit es poden marcar els escamarlans o les gambes en la mateixa paella en què es faci el guisat.

Una recepta de l'equip del Celler D'en Toni, Marcel Besolí i Guille Plana

 

Comparteix: