Andorra supera per primer cop la ronda preliminar del Preeuropeu

La selecció de futbol sala ha fet història i, per primera vegada, supera la ronda preliminar i serà a la fase de grups del Preeuropeu. Un gol de Brayan Pinto quan faltaven vint segons ha donat el triomf als tricolors.

A les acaballes de la primera meitat, un servei directe des de porteria de Xavi l'ha aprofitat Adrià Blat per fer el primer del partit amb un xut encreuat. Al descans, 0 a 1.

A la represa, Estònia ha incrementat la intensitat i ha estat molts minuts amb porter-jugador. Al minut 28 ha fet l'empat des del punt de penal després d'una errada de Blat en sortida de pilota. L'ala ha comès una falta clara que els estonians han convertit en l'empat. 1 a 1.

El gol ha esperonat els de Talin Puyalto que han sortit a totes per la victòria amb porter-jugador els darrers instants. La superioritat numèrica els ha permès disposar d'un parell d'accions clares, però s'han trobat amb una defensa ben tancada que no ha donat opció.

Estònia ha intentat la rèplica, però s'ha trobat amb una mala passada que Brayan Pinto ha convertit en el 2 a 1 definitiu. Un triomf històric que permetrà a Andorra classificar-se per a la fase de grups.

El seleccionador nacional ha celebrat, tot just acabat el duel, que s'hagi aconseguit "per primer cop passar a una ronda principal d'un Campionat d'Europa". Un fet que, recorda Talin Puyalto, suposa enfrontar-se "com a premi, a les seleccions més importants d'Europa".