Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Gabriel Muñoz torna de l'Aconcagua amb ganes de nous reptes

www.andorradifusio.ad

Gabriel Muñoz ha tornat de l'expedició a l'Aconcagua, la muntanya més alta d'Amèrica amb 6.962 metres. Malalt de càncer, el seu objectiu era servir d'exemple de superació per a d'altres persones. Li va faltar poc per fer el cim, però ha tornat convençut que l'experiència ha pagat la pena i amb ganes d'afrontar nous reptes.

"La primera setmana d'estar a l'Argentina estava fent quimio. S'ha de fer! Tot i que et deixa més feble, has de posar una mica més de força o treure-la d'on no la tens i continuar", assegura Gabriel Muñoz.

El muntanyenc creu que "el sacrifici d'arribar als 6.200 metres, que no és una cosa fàcil, no t'ho regalen, a nivell personal és magnífic, veure com t'estàs superant i com et costa arribar, perquè a 6.000 metres tens un 49% d'oxigen a l'aire, o sigui que ja costa respirar".

"El proper repte és fer alguns cims per aquí pels Pirineus i quan passi l'hivern aniré als Alps amb el meu amic Antonio, tenim pendents dos o tres cims", avança.

I assegura que tornarà a l'Aconcagua a acabar la feina: "ho tinc claríssim. L'he de fer. Si he estat dormint al peu del cim! O sigui que ho he de fer".

Informa: Joan López
Imatges: Kevin Ribeiro

Comparteix: