Els Isards només resisteixen una part contra una Malta molt superior (89-3)

La selecció de rugbi no ha pogut evitar una desfeta en el penúltim partit del Campionat d'Europa a la Conferència 1 Sud, aquesta tarda a Malta. Els Isards han resistit durant la primera part, però a la represa els maltesos han passat per sobre i s'han acabat imposant amb un marcador d'escàndol, 89 a 3.

Els Isards, amb moltes absències i una selecció molt jove, no han estat rivals per a una Malta insaciable que ha fet el primer assaig amb una cursa per l'esquerra al minut inicial.

La campiona invicta del grup s'ha mostrat també superior al davant amb una melé a prop de la línia que ha acabat en el segon assaig, al minut 13. Però els Isards s'han mantingut dins del partit amb una bona actitud defensiva i el marcador no s'ha tornat a moure fins a les acaballes del primer temps. Malta ha aprofitat una 'touche' per anotar un nou assaig i posar el 19 a 0 en el marcador. Tot seguit el benjamí dels Isards, Daniel Carrington, feia els únics punts tricolors amb un xut a pals, però Malta ha ampliat les diferències abans de marxar als vestidors amb la quarta marca, que també ha transformat. Era el 26 a 3.

La segona part ha estat un malson. Als tres minuts Malta feia el cinquè assaig en una jugada per l'esquerra. Era l'inici d'un festival anotador dels maltesos, encoratjats per una afició que ha omplert l'Hibernians Stadium. Andorra s'ha quedat sense forces i ha encaixat fins a 10 assajos més. El marcador final ho diu tot, 89 a 3.

Hugo Hernández, Erik Fraissinet i Víctor Chillón no han tingut el millor dia per debutar, però els joves han mostrat ganes fins que a la selecció se li ha acabat la benzina. Ara toca començar a preparar el darrer partit de l'Europeu contra Croàcia, el proper 5 de maig a l'Estadi Nacional.

Imatges: Rugby Europe / J.L.