El Lusitans torna a la competició i jugarà els quarts de la Copa Constitució

Els vuitens de final de la Copa Constitució de futbol ja s'han cobrat les dues primeres víctimes de primera divisió. L'Atlètic Club d'Escaldes i el Penya Encarnada van passar de ronda, amb l'Unió Esportiva Santa Coloma i el Lusitans. Precisament, aquests últims van tornar a la competició després dels problemes de les darreres setmanes.

El Lusitans va sortir a la gespa de la Borda Mateu amb només dotze jugadors, alguns de l'anterior plantilla com l'internacional Adri Rodrigues.

El nou projecte encapçalat per Llorenç Codoñés va començar amb victòria contra el Massana per 3 gols a 0. Al minut 26, una de les cares noves, Jefferson Martins, avançava el Lusitans després d'una gran pilota a l'espai d'Adri. Tres minuts més tard, Luanda feia el segon amb un xut encreuat. Al 72, el mateix capità transformava un penal per sentenciar el partit, sota l'atenta mirada del president, Antonio da Silva. L'equip veu la llum després d'uns mesos problemàtics i s'enfrontarà en la ronda següent al VallBanc Santa Coloma.

El nou projecte de l'Atlètic d'Escaldes també va començar de la millor manera amb un triomf sobre l'Ordino, per 2 gols a 1. Als primers compassos de partit, Xavi Vieira feia el primer després d'una acció combinada. A dos pel descans, novament Vieira marcava el segon a plaer després d'una pilota al segon pal de Fabio Serra. A la represa, l'Atlètic va seguir dominant però el gol no arribava. A deu pel final, Lluís Martins retallava distàncies i posava emoció al partit. Finalment, primera victòria del projecte encapçalat per Serra que jugarà contra el Sant Julià a quarts de final.

L'altra sorpresa de la jornada va arribar per part del Penya Encarnada que va superar als penals l'Encamp, després d'empatar a un gol. El partit va ser molt igualat i el marcador no es va desequilibrar fins a la segona meitat. Els encampadans van ser els primers a marcar al 62 amb Isaac Pedrós. Poc després, Brahim feia l'empat. A la tanda de penals la moneda va caure del cantó de l'equip de segona divisió que s'enfrontarà a l'Engordany a quarts.

Per últim, l'UE Santa Coloma va superar el Carroi per 3 gols a 1. Als deu minuts, Víctor Bernat servia en safata el primer a Boris Anton. A la represa, Jonathan Vangout feia l'empat després d'una errada de José Antonio. Al 68, Àlex Martínez avançava novament els d'Albert Viladrich. Deu minuts més tard, Víctor Bernat feia el definitiu 3 a 1. Els colomencs jugaran contra l'Inter d'Escaldes a la ronda següent.