El MoraBanc Andorra accelera a Manresa cap a la permanència (90-97)

El MoraBanc Andorra ha fet un pas pràcticament definitiu en el seu camí cap a la permanència després de sumar aquest dissabte l'onzena victòria del curs a la pista del BAXI Manresa (90-97). Malgrat veure’s amb un -15 en el segon quart (48-33), una gran reacció tricolor amb un 26-59 de parcial acumulat i un 9-24 en el tercer quart, decantaria la balança a favor dels tricolor amb un gran Jean Montero, (MVP amb 16 punts i un 25 de valoració), Jerrick Harding (26 punts), Andrid (14 punts), Okoye (14 punts) o Maric (12 punts). A quatre jornades per al final, i a l’espera dels resultats que es donin aquest diumenge, el conjunt del Principat es veu quatre victòries per sobre del descens.

L'objectiu del MoraBanc Andorra d'assolir la permanència la temporada del retorn a l'ACB és pràcticament un fet. Matemàticament no ho serà en cap cas en aquesta 30a jornada de lliga, però sí que ho pot ser de forma virtual sempre que el Monbus Obradoiro, penúltim classificat amb set victòries, perdi aquest diumenge a Bilbao. En aquest cas, l'equip de Natxo Lezkano es veuria quatre victòries per sobre del descens a quatre jornades per al final.

Però el més important era que el MoraBanc Andorra fes la seva feina a Manresa, i l'equip del Principat ho faria en un Nou Congost a rebentar amb molta presència andorrana. Davant l’equip revelació de la temporada els tricolors començarien bé el partit amb els punts d’Okoye i un motivat Jerrick Harding davant del seu ex equip (0-5) però el BAXI Manresa no trigaria gaire a reaccionar de la mà, sobretot, d’un gran Brancou Badio. Els del Bages aprofitarien els regals andorrans per córrer i trobar punts fàcils arribant a tenir una màxima de cinc punts (17-12). Però el MoraBanc no es quedaria enrere vivint dels punts de Harding, Okoye i un efectiu Mihajlo Andric que permetria als visitants capgirar el marcador (21-25) en un espectacular primer quart marcat per l’encert ofensiu d’uns i altres amb constants alternances en el marcador (30-28). La pitjor de les notícies, però, la lesió muscular de Tyson Pérez.

Però a l’inici del segon quart el MoraBanc afluixaria i això ho aprofitaria el BAXI Manresa per obrir un forat important (48-33) després d’un 18-5 de parcial. L’equip de Pedro Martínez es trobaria molt còmode sobre el parquet, tot el contrari que el MoraBanc Andorra, però l’aparició novament de Jerrick Harding, gran referent ofensiu dels tricolor en la primera meitat amb 19 punts, ajudaria a fer reaccionar als seus. Un 5-16 de parcial deixaria un ajustat 53-49 al descans.

Però després de passar pels vestidors el MoraBanc no afluixaria. De fet, l’equip de Natxo Lezkano oferiria la seva millor versió. Defensant, tancant el rebot, jugant en equip i desgastant en tot moment l’atac manresà, els del Principat seguirien ampliant el parcial fins al punt de trobar-se amb un +13 al final del tercer quart gràcies a un 9-24 de parcial i un acumulat de 14-40.

El MoraBanc Andorra, però, no aixecaria el peu de l’accelerador. Arrencat l’últim quart, conscients del que hi havia en joc, els de Natxo Lezkano arribarien a agafar una renda de 18 punts després d’endossar un esfereïdor 26-59 de parcial acumulat. Del -15 (48-33) al +18 (74-92) a tres minuts per al final. Però quins tres minuts. Quan semblava que el partit estava sentenciat, una reacció local amb un 11-0 de parcial (85-92) posaria la por al cos al conjunt tricolor. Al final, però, la bona feina del MoraBanc en els últims instants deixaria el definitiu 90-97. Victòria i permanència pràcticament a la butxaca.

El MoraBanc rebrà el proper diumenge la visita del Barça (18h) en directe a Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.