El MoraBanc Andorra supera el dol europeu exhibint-se a cop de triple contra el Gran Canària (99-85)

El MoraBanc Andorra ha sumat aquest diumenge la dotzena victòria de la temporada en la Lliga Endesa (12-12) atropellant 99-85 l’Herbalife Gran Canària el dia del retorn de Landing Sané. Arribant a guanyar de 27 punts (70-43), l’equip del Principat, igualant el seu rècord de triples (16/33), fa un pas molt important en la lluita pels play-off. Dylan Ennis MVP amb 23 punts (6/7 en triples) 28 de valoració.

Després de caure eliminat de l’Eurocup, el MoraBanc ha passat a centrar totes les seves energies en la Lliga Endesa amb l’objectiu de recuperar posicions que li permeti disputar els play-off per, qui sap, tornar a Europa el proper curs. I la veritat és que, menys de 48 hores després d’acomiadar-se del somni europeu davant de l’ALBA Berlin, aquest diumenge l’equip tricolor s’ha aixecat i ho ha fet sumant una victòria incontestable en una 24a jornada ACB que ha somrigut als interessos andorrans. Aprofitant-se de les ensopegades de BAXI Manresa i Iberostar Tenerife davant de Burgos i Guipúscoa, respectivament, els d’Ibon Navarro han entrat de ple en la lluita pels play-off.

El MoraBanc començava el partit com una allau. Molt actiu en defensa i controlant el ritme en tot moment, els del Principat, veient la cistella com una piscina (5/11 en triples), obrien forat (26-14). 29-18 al final dels primers deu minuts. Recuperant la seva millor versió, el MoraBanc, amo i senyor del partit, no afluixava en el segon quart arribant a tenir una màxima de 21 punts (52-31) amb un immens Dylan Ennis (5/5 en triples), Shurna (3/4 en triples) o Moussa Diagné. L’Herbalife Gran Canària, vivint exclusivament de l’aportació de Jacob Willey, era incapaç d’aturar la inspiració andorrana. Abans d’arribar al descans la festa tricolor s’ha arrodonit amb un triple de Shurna sobre la botzina (55-35).

Amb un espectacular 10/19 en triples al descans, el MoraBanc Andorra començava la segona meitat amb un nou encert exterior d’Adrew Albicy que ha repartit 11 assistències. Els del Principat, molt sòlids, oferint una de les seves millors versions, seguien ampliant les diferències arribant a tenir una màxima de 27 punts (70-43). A partir d’aleshores una desconnexió local ha propiciat que l’Herbalife Gran Canària cregués en una possible remuntada gràcies a l'aparició de Marcus Eriksson. Un 0-11 de parcial deixava un perillós 70-54 però el MoraBanc ha pogut tancar el tercer quart amb una còmoda renda en el marcador (77-55). En l’últim quart, amb minuts per a Landing Sané, Guille Colom i Sani Campara, el conjunt del Principat no ha tingut cap problema per rematar la feina i sumar la dotzena victòria de la temporada (99-85).

El MoraBanc Andorra tornarà a escena el proper dissabte (20:30h) en la pista del Delteco Guipúscoa en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.