El MoraBanc Andorra tanca a l’alça la primera volta de la Lliga Endesa (77-97)

Els del Principat han acabat aquest diumenge la primera volta de

Els del Principat han acabat aquest diumenge la primera volta de l’ACB sumant la vuitena victòria (8-9) a la pista del Tecnyconta Saragossa, rival directe en la lluita pels play-off. Sense David Jelinek, lesionat, Diagné amb un virus estomacal i Albicy fora del partit a l'inici de la segona meitat per culpa d’un tall al dit d’una mà, el MoraBanc s'ha crescut davant les adversitats i ha trencat el partit a mitjans del tercer quart amb un 2-16 de parcial. 28-48 en els últims quinze minuts. Shurna (16 punts i 7 rebots) i Jerome Jordan (13 punts) els millors dels andorrans. Renaldas Seibutis MVP amb 20 de valoració.

Amb una participació immaculada a l’Eurocup (tres victòries de tres possibles al Top16), l’objectiu del MoraBanc era recuperar el camí de la regularitat a la Lliga Endesa i això és el què ha aconseguit l’equip del Principat en aquesta recta final de la primera volta de la competició domèstica sumant tres victòries (Movistar Estudiantes, San Pablo Burgos i Tecnyconta Saragossa) en els últims quatre partits. Llàstima del 69 a 68 a Santiago de Compostel·la. Amb la vuitena victòria a Saragossa, els d’Ibon Navarro tanquen la primera volta del campionat amb el mateix bagatge que la temporada passada (8-9).

El MoraBanc, acompanyat per una cinquantena de seguidors desplaçats des d’Andorra amb l’autocar de la Penya Tricolor, arribava a Saragossa amb les bones sensacions que li havia deixat la victòria a la pista del Zenit de Sant Petersburg però conscient que es veuria les cares amb un Tecnyconta especialment perillós jugant-se com es jugava l’ultima opció de classificar-se per a la Copa. L’inici de partit ha estat marcat per una bona sortida del MoraBanc (13-14) amb un Oliver Stevic inspirat (9 punts) aprofitant les assistències de Miki Vitali. El primer quart, molt igualat, ha acabat amb un generós 26-23. Una projecció elevada que ha anat a menys amb el pas dels minuts. Els de Porfi Fisac han seguit portant la davantera en el marcador (38-36) gràcies a les segones o terceres opcions en atac. Avui el MoraBanc ha patit en el rebot defensiu. L’equip aragonès ha acabat amb 14 captures sota la cistella andorrana. Però un 1-6 de parcial final ha permès al MoraBanc marxar al descans per davant en el marcador (39-42).

Els d’Ibon Navarro no han tingut una bona estrena en la segona meitat. Malgrat rebre un 8-2 de sortida, les sensacions que oferia el conjunt tricolor no es traduïen en el marcador (47-44). Però amb un empat a 49 a mitjans del tercer quart, la lesió d’Andrew Albicy, estès a terra adolorit després de patir un tall en el dit de la mà dreta, presagiava un final complicat pels interessos andorrans. Tot el contrari. Malgrat que el base francès no ha tornat al parquet, Rafa Luz, Dylan Ennis, Walker, Shurna o Jerome Jordan han tirat del carro. El MoraBanc Andorra, malgrat les baixes, i amb un 4/18 en triples, ha escombrat de la pista al Tecnyconta Saragossa amb un 2-16 de parcial que deixava un 51-65 a deu minuts del final. L’equip del Principat, en l’últim quart, ha seguit dominant i ampliant les diferències (58-78) davant d’un Tecnyconta Saragossa que ho ha intentat de totes les maneres (65-80). Al final, jugant amb serenitat i paciència, el MoraBanc s’ha fet amb una còmoda victòria (77-97) que li permet afrontar amb optimisme la segona volta del campionat. La d’aquest diumenge ha estat la quarta victòria a domicili dels andorrans en la primera volta de la Lliga Endesa.

Ara el MoraBanc es prepara per fer una passa més cap als quarts de final de l’Eurocup. Els d’Ibon Navarro, líders invictes del Grup H, rebran aquest dimecres (20h) la visita del Zenit de Joan Plaza en el partit corresponent a la quarta jornada del Top16 en directe per AndorraTV, Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.