Passaport per a la Copa del Rei aconseguit (95-69)

El MoraBanc s´ha classificat per jugar el mes vinent la Copa del Rei, després de superar aquesta nit el Betis Energia Plus per 95 a 69 al Poliesportiu d´Andorra.

Els de Joan Peñarroya han firmat una primera part de somni, amb intensitat i anotació, i han arribat al descans amb una diferència a favor de 26 punts, 54 a 28.

El Betis, que arribava a la cita en un bon moment i amb opcions de classificar-se per a la Copa, ha buscat la remuntada a la represa i s´ha arribat a acostar a només 5 punts, amb un inquietant 61 a 56 a les acaballes del tercer quart. El MoraBanc ha reaccionat a temps i ha tornat a obrir forat en el marcador (67-56) abans d´arribar al parcial definitiu, en el qual ja no ha donat cap opció al rival. L'afició, que ha tornat a omplir el Poliesportiu, ha pogut celebrar una victòria històrica des de molts minuts abans de la botzina final.

L´equip de Joan Peñarroya tanca la primera volta invicte a la seva pista després de vuit partits com a local. El premi és la presència a la Copa del Rei per segona vegada a la història del club, 22 anys després de la primera.

El tècnic s'ha "molt content" perquè "els jugadors s'ho han guanyat a pols". Considera que "no ens han regalat res"- "Hem guanyat el partit, tenim els perseguidors a dues victòries i aquest equip ha de continuar millorant, tenint ambició i mirant endavant", ha afegit.

Els jugadors s'han mostrat molt satisfets al final del partit. David Jelinek ha destacat l'energia que dóna l'afició però alerta que "això no s'acaba, toca la segona volta", on espera tenir "sort per entrar al play-off".  Shermadini creu que ara és moment de gaudir de la Copa, on ja hi va ser una vegada. Igual de feliç s'ha mostrat Thanasis Antetokounmpo. "Hem fet història i l'únic en què penso ara és en la Copa", ha afirmat.

Serà del 16 al 19 de febrer a Vitòria. El MoraBanc coneixerà el seu rival en els quarts de final al sorteig que es farà dilluns a les 12 del migdia des de Vitòria. Serà un dels quatre caps de sèrie: Reial Madrid, FC Barcelona Lassa, València Basket o Iberostar Tenerife.

Imatges: Anna Romagosa