Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

El repte de Sabrina Solana, l'única andorrana que correrà la Ronda dels Cims

www.andorradifusio.ad

Sabrina Solana serà aquest any l´única andorrana que disputarà la Ronda dels Cims, la cursa estrella de l´Andorra Ultra Trail Vallnord. Després de dos podis a la Marató dels Cims i un altre l'any passat a la Mític, afronta amb confiança un repte gairebé sobrehumà.

Córrer la Ronda dels Cims és enfrontar-se a un recorregut de 170 quilòmetres i 13.500 metres de desnivell positiu que fan la volta a Andorra.

Més del 50% dels que prenen la sortida abandonen i de les dues corredores del país que ho han intentat fins ara, només una ha pogut completar-la. Per la Sabrina, "saber que moltes de les que ho han provat no ho han aconseguit és una pressió afegida". Amb tot, "la il·lusió i la motivació hi són i intentaré fer-ho el millor possible i arribar a la meta, que és l'objectiu", ha afegit.

Després de ser segona i tercera a la Marató dels Cims, Sabrina Solana va canviar el xip i va apostar per fer distàncies més llargues. El canvi li va anar bé i l´any passat va ser segona a la duríssima Mític, de 112 quilòmetres i gairebé 10.000 metres de desnivell positiu. Explica que va voler "tornar al que m'havia fet començar a córrer, que és gaudir-ho al màxim, i va ser una aventura". Per això vol fer "la Ronda amb la mateixa òptica".

La Ronda dels Cims és un repte titànic que Solana afronta amb respecte, però també amb confiança. "Penso que arribo en forma i les ganes ho són tot", diu la corredora.

Els 425 participants a la prova estrella de l´Andorra Ultra Trail Vallnord prendran la sortida divendres a les set del matí des del centre d´Ordino. Sabrina correrà amb il·lusió i també amb una bona causa.

Informa: Joan López
Imatge: Kevin Ribeiro

Comparteix: