Vicky Jiménez, campiona d'Espanya de tennis aleví

Vicky Jiménez continua endavant amb el seu any victoriós. La jove tennista s'acaba de proclamar campiona d´Espanya en categoria aleví. Abans ja havia aixecat el títol Català en la seva categoria i en infantil. Només té 11 anys però els seus resultats no tenen precedents al país i això ja ha generat molt interès al seu voltant.

Vicky Jiménez, 11 anys, a l'agost en farà 12. Aquest 2017 ha estat campiona d'Espanya aleví i campiona de Catalunya aleví i infantil. Mai cap tennista andorrà havia guanyat el Català o l'Espanyol en cap categoria. "Vaig jugar molt bé i vaig tenir una mica de sort, perquè dues rivals difícils van perdre abans", reconeix.

La setmana que ve intentarà guanyar l'Espanyol infantil amb nenes dos anys més grans que ella. Té clar que "no em toca guanyar-les encara" però anirà a competir per aprendre.

De sortida ja té un punt a favor, és esquerrana. Absorbeix molt bé les instruccions i sap competir. La clau de l'èxit d'aquest any ha estat la confiança que li han atorgat les victòries. "És el que li faltava. És una nena que té unes aptituds molt bones per jugar a tennis tant físiques com tècniques. Quan entres en una dinàmica guanyadora és més fàcil", explica el pare i entrenador, Joan Jiménez.

Vicky Jiménez va viure entre els quatre i els vuit anys als Estats Units. Ara entrena a Andorra i el cap de setmana a Barcelona. No es vol estancar. "Mirarem com ho fem, perquè l'any que ve, si tot va com ha d'anar, viatjarem molt més. Hem de mirar l'àmbit europeu", afegeix el pare.

És molt jove però en aquest esport tot va molt de pressa. Ja ha signat un contracte amb Wilson i està a un pas de fer-ho amb Nike. La Federació Espanyola li va al darrere però ells volen fer el possible per continuar defensant els colors d'Andorra. Al desembre jugaran l'Orange Ball, el Campionat del Món sub-12, a Miami.

Imatges: Sergi Linares / Sergi Garcia