La victòria de Cardelús a Montmeló, el dia més feliç per al seu pare

Xavi Cardelús va celebrar diumenge la primera victòria a l'Europeu de Moto2, al circuit de Montmeló, i afronta la recta final del campionat amb opcions de lluitar pel títol.

Des del seu debut a l'Europeu de Moto2, l'abril de 2015, Xavi Cardelús ha hagut de picar molta pedra per assaborir la glòria. Després de vuit temporades i 11 podis, diumenge passat la Kalex amb el número 18 del pilot andorrà va travessar per fi en primer lloc la línia d'arribada i va ser sonar el Gran Carlemany a Montmeló. Un fet que el seu pare, Xavi Cardelús, assegura que va ser "el millor dia de la meva vida, inclús millor que quan jo vaig guanyar."

Xavi Cardelús pare va ser campió d'Europa l'any 87 a la categoria de 250 centímetres cúbics amb una Aprilia, quan tenia 25 anys. Amb la mateixa edat el petit de la nissaga ocupa ara el segon lloc de la classificació, i s'ha situat a 20 punts de l'australià Senna Agius, amb tres curses per disputar-se i fa que Cardelús es mostri confiat: "tenim possibilitats".

L'Europeu de Moto2 s'atura ara fins el 8 d'octubre, amb dues curses al circuit aragonès de MotorLand. La cloenda arribarà el 5 de novembre, amb la darrera prova al Ricardo Tormo de València.

Imatges: Marc Matute

Els dos representants a la Conference afronten la tornada amb moltes opcions de superar la primera ronda classificatòria La selecció femenina sub-16 de bàsquet guanya Albània (74- 39)