El VPC torna a aixecar el títol de campió de la Divisió d'Honor Catalana

Ell VPC ha aixecat per segon any consecutiu el títol de campió de la Divisió d'Honor Catalana de rugbi. Ha superat el Gòtics de Barcelona per 21 a 3. Ara l'objectiu és aconseguir l'ascens el mes que ve.

Com ara fa un any, l’afició no ha fallat i ha tornat a ser el jugador número 16 del VPC. El Gòtics s’ha avançat al minut 5, amb un cop de càstig executat des de mig camp per Patricio Maximiliano Sánchez. El VPC només ha trigat cinc minuts a fer el 3 a 3 amb un altre xut a pals de l’argentí Ramiro Gandini.

La primera meitat ha estat força igualada, amb protagonisme de les defenses, i als andorrans els ha costat Déu i ajuda acostar-se a la línia de marca. Gandini tornava a anotar amb el peu i ampliava la renda fins al 6 a 3 quan el VPC jugava amb un home menys per una targeta groga a Adrià Casals. L’assaig s’ha fet esperar fins a les acaballes de la primera part, amb una jugada per la banda dreta que ha culminat Adrià Calvó. Gandini l'ha transformat i s’ha arribat al descans amb un 13 a 3 per als de Dani Raya

La segona part ha estat del VPC. Amb una defensa de ferro no ha deixat que el Gòtics sortís del seu camp. Hugo Llata ha fet l’assaig de la tranquil·litat al minut 18 en una acció per la banda dreta. Era el 18 a 3. Gandini no l'ha pogut transformar, però s’ha tret l’espina al minut 27 amb un cop de càstig, que ha fet pujar el 21 a 3 definitiu.

El quinze de Dani Raya intentarà posar el colofó a una gran temporada el mes vinent a les fases d’ascens a la Divisió d’Honor B espanyola, amb rivals i calendari encara per determinar.

Informa-imatges: Joan López

Fotografia: VPC Andorra