El 2013 es tanca amb un 2,1% menys d'assalariats

www.andorradifusio.ad

El 2013 s'ha tancat amb una pèrdua d'assalariats del 2,1 per cent. La mitjana mensual de treballadors s'ha situat en 35.039, 700 menys que el 2012. Els descensos més importants s'han concentrat en la construcció, la venda i reparació de vehicles i l'agricultura. El salari mitjà també ha baixat en la majoria de sectors, excepte en el financer, l'educatiu, la venda a l'engròs i la producció i distribució d'energia.

Dades negatives les que ha deixat el 2013 sobre el mercat laboral. L'any passat el nombre de treballadors ha minvat d'un 2,1 per cent. La mitjana mensual d'assalariats s'ha situat en 35.039, xifra que suposa 700 empleats menys que l'any anterior.

Com és habitual el sector que ha experimentat la pèrdua més significativa d'assalariats ha estat el de la construcció, que ha tancat l'any amb un 13% menys de llocs de treball, en perdre 400 treballadors. La venda i reparació de vehicles, l'agricultura, la indústria manufacturera, el comerç a l'engròs i el treball domèstic han experimentat una descens d'entorn del 5%.

Els sectors que guanyen empleats són les activitats socials, les immobiliàries i el sistema financer. El salari mitjà ha deixat de ser superior als 2.000 euros. El 2013 ha minvat d'un 0,7% i s'ha situat en 1.995 euros.

Els treballadors que han perdut més són els que treballen en la sanitat i els serveis socials, que ara guanyen 94 euros mensuals menys, i els de la construcció, que perden de mitjana 69 euros. La mtijana mensual de la massa salarial s'ha situat el 2013 en 70 milions d'euros, gairebé dos milions menys que l'any anterior.

Informa: Ana Alamán

Comparteix:

Una novel·la epistolar que planteja un joc entre realitat i ficció S’acaba l’hivern per als óssos de Naturlàndia