El 2013 es van detectar 5 casos de tuberculosi

www.andorradifusio.ad

Avui ha estat el Dia mundial de la tuberculosi, una malaltia que afecta nou milions de persones arreu del món i que, tot i els esforços de l'Organització Mundial de la Salut, segueix molt present, sobretot a l'Àsia. Aquí, segons el ministeri de Salut, l'any passat cinc persones la van contraure, la xifra més baixa dels últims divuit anys.

Andorra presenta una taxa d'infecció de 6,6 casos per cada 100.000 habitants, un 4% menys que l'any passat, i una xifra inferior a l'espanyola i molt propera a la francesa. És un dels països europeus que té més controlada la malaltia. 

Tot i que la tuberculosi està molt lligada a la pobresa i les condicions d'higiene, a Europa, i més concretament a Andorra, aquesta afecció infecciosa, la segona més mortífera després del VIH, es pot trobar en qualsevol classe social. La cap d'àrea de Prevenció, Promoció i Vigilància de la Salut, Rosa Vidal, posa com a exemple el cas d'un estudiant que pot contraure la malaltia.

A Andorra els sis mesos de tractament amb antibiòtics necessaris per eradicar la tuberculosi estan finançats per la CASS i el Govern. Vidal explica que si a més es detecta que hi ha una necessitat social, es derivaria aquesta persona al treballador social per garantir-li l'atenció.

Des del departament de Prevenció es col·labora estretament amb els membres de l'OMS per lluitar contra la malaltia.

Informa: Víctor Reolid

Comparteix:

La malària es pot véncer Denuncien l'empresa on treballaven per incomplir el contracte