La 36a Universitat d'Estiu explora des d'aquest dilluns camins d'innovació per a un món sostenible

www.andorradifusio.ad

Innovació per a un món sostenible. Aquest és l'eix vertebrador de la 36a Universitat d'Estiu d'Andorra que s'ha inaugurat a Andorra la Vella aquest dilluns. Durant tres dies experts de diversos camps debatran sobre aquest concepte que també serà el tema principal de la Cimera Iberoamericana del 2020.

Les dades no deixen gaire espai per pensar que la transformació dels països en societats sostenibles s'està fent correctament. L'Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible és un pla d'acció de les Nacions Unides amb l'objectiu de vetllar per les persones, el planeta i la prosperitat, des d'una vessant innòcua per al medi ambient. Però segons les últimes valoracions de les Nacions Unides portem quatre anys de retard. La Universitat d'Estiu d'Andorra afronta aquests dies un interessant debat sobre aquesta qüestió, amb experts de primer ordre.

A escala nacional el camí està marcat, tot i que no serà fàcil la transformació. "Com transitar d'una economia basada en paradisos fiscals fa anys cap a una economia basada en productivitat, turisme, transformació del mercat laboral... Això no és fàcil, calen anys, transformacions de molts actors. En aquest canvi, en aquesta seqüència, es troba Andorra, buscant i trobant algun camí. En això mateix estan gairebé tots els països en vies de desenvolupament i emergents avui en dia", assegura l'economista consultor independent de les Nacions Unides a Amèrica Llatina George Gray Molina.

La universitat s'ha inaugurat aquest dilluns a càrrec del cap de Govern, al Centre de congressos de la capital. Fins dijous hi haurà dues conferències diàries i debats oberts a tothom.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Josep Maria Garcia

Comparteix:

El Sipaag, partidari que els funcionaris puguin tenir altres activitats laborals BOMOSA llança una campanya per promoure projectes solidaris