4.000 intervencions dels bombers el 2013

www.andorradifusio.ad

El nombre d´intervencions dels bombers el 2013 va ser de 4.000, xifra que representa un augment d´un 1% respecte del 2012. Les sortides en salvaments han augmentat un 4% i han baixat els incendis on han fet acte de presència i les assistències sanitàries.

El nombre d´intervencions dels bombers va pujar un 1%, des de les 3.905 del 2012 fins a les 3.954 de l´any passat. Aquest augment es deu, sobretot, per l'increment de les actuacions per servei de pràctiques, un 15%. Des de l'inici del 2012 les pràctiques es fan diàriament i obligatòriament dins de la guàrdia i en els diferents parcs.

El nombre d´intervencions en incendis ha disminuït un 10% respecte del 2012. Poc més de la meitat s´han fet en habitatges. Les sortides dels bombers en salvaments han augmentat un 4% el darrer any. S´ha de destacar que ha baixat la xifra de rescat d´animals.

Les intervencions sanitàries han baixat un 17%. Aquestes corresponen al nombre de sortides realitzades pels bombers, però no impliquen necessàriament el transport fins a l´hospital. De les més de 600 intervencions sanitàries del 2012, gairebé la meitat són actuacions en les quals s´ha fet el transport fins a l´hospital i la resta del transport l´ha fet finalment el SUM.

Cada dia és duen a terme, de mitjana, set serveis: els més habituals són els d´ambulàncies i les assistències tècniques. El nombre d´efectius del cos de prevenció i extinció d´incendis és de 123.  

Informa: Pere Moliné

Comparteix:

Cinca admet que amb els comuns l'expectativa era més ambiciosa L'IPC se situa en el -0,3% al març