Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

50 famílies han necessitat aquest hivern els ajuts contra la pobresa energètica

www.andorradifusio.ad

Gairebé un centenar de persones han necessitat aquest hivern les ajudes del Govern per fer front a la pobresa energètica. Aquest any l'executiu a ampliat la campanya a tot l'hivern, 181 dies. Hi ha destinat un pressupost de més de 15.000 euros, la majoria perquè les famílies fessin front a la despesa per consum energètic.

Afers Socials ha atès aquest hivern un total de 50 famílies, 95 persones, en el marc de la campanya contra la pobresa energètica.

La campanya es va iniciar l'any passat per fer front de manera urgent als dies de més fred, amb una durada de dues setmanes. Després de la bona acollida que va tenir, i en la qual es va atendre 44 famílies, aquest any s´ha ampliat a tots els mesos de temperatures més baixes i ha durat 181 dies, de l´1 de novembre al 30 d'abril.

L'objectiu és garantir els recursos adients a les famílies amb risc de patir una situació de precarietat energètica. Com a mesures concretes s´ha facilitat la compra de radiadors i lots de llenya i s´ha assumit la despesa de consum energètic de les famílies que no hi podien fer front. La despesa total de la campanya ha estat de més de 15.000 euros.

Pel que fa a les famílies ateses, s´han prioritzat aquelles en què viu gent gran, persones amb discapacitat i menors d´edat.

Informa: Laia Ferré Marot

Comparteix: