Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

6.000 vehicles menys entren des de França pels tancaments a causa de la neu

www.andorradifusio.ad

Els talls de l´accés a Andorra des de França durant el desembre va tenir una incidència negativa en l´arribada de visitants. Segons les xifres de Mobilitat van entrar al país uns 6.000 vehicles menys que en el mateix període de l´any anterior.

Els sectors comercials i hotelers del Pas confirmaven aquest dissabte la davallada en la facturació durant les festes nadalenques, i culpaven en part els tancaments que durant el mes de desembre van patir les carreteres d´enllaç entre França i Andorra. I no els falta raó. Mobilitat confirma que des del 22 de desembre i fins passada la festivitat de Reis van entrar al país per la frontera nord 51.000 vehicles, cosa que suposa gairebé 6.000 menys en relació amb el mateix període del 2016. El motiu principal han estat els talls causats per les condicions meteorològiques.

Aquest està sent un hivern rigorós, que en moments puntuals dificulta la circulació interna. Des de Mobilitat es destaca la conscienciació dels conductors nacionals, que majoritàriament equipen correctament els vehicles. Un fet que no sempre es dona entre els turistes.

En xifres globals des de la diada de Sant Esteve i fins passat Reis van entrar al país uns 140.000 vehicles, el 70% dels quals ho van fer per la frontera del riu Runner.

Informa: Joan Antoni Sarmiento
Imatge: Kevin Ribeiro

Comparteix: