Uns 7.000 estudiants es beneficiaran aquesta temporada de l'esquí escolar

www.andorradifusio.ad

Uns 7.000 estudiants de primera i segona ensenyança es beneficiaran aquesta temporada de l'esquí escolar. Juntament amb els que s'afegeixen del projecte universitari i acompanyants, la xifra supera les 8.000 persones. Pel que fa als forfets escolars, es mantindran els preus, llevat dels de primera ensenyança, que augmenten un 8%.

El Govern i Ski Andorra han ratificat aquest dijous el conveni per a la nova temporada, que permetrà mantenir l'esquí escolar. Tant el ministeri d'Educació com l'entitat que representa els camps de neu coincideixen a destacar la importància de mantenir aquesta iniciativa, que d'una forma més modesta va començar durant la dècada dels anys 50 del segle passat. També s'han fet públics els preus dels forfets escolars per a la nova temporada. Únicament en el cas del forfet de primera ensenyança s'apujarà el preu, un 8%. "Són increments", reconeix el ministre d'Educació, Eric Jover, "però també s'ha de destacar que són inferiors als que han patit els forfets comercials i impliquen un esforç superior (de l'Estat)", insisteix.

La iniciativa es planteja com una forma d'aficionar els nens a l'esport de la neu. I és que a escala mundial l'esquí està patint l'envelliment dels practicants, un fet que preocupa el sector. "No estem parlant d'una patologia terminal, però sí que hem detectat que al mercat de l'esquí, en general, hem de fer molts esforços amb la gent jove", lamenta el president d'Ski Andorra, Joan viladomat.

Els preus del forfet escolar se situen en 112 euros per a escolars de primera ensenyança, 186 pels de segona i 176 pels acompanyants.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Albert Refart

Comparteix:

Demanen 3 anys i mig de presó per a un jove acusat de vendre drogues a menors L'incendi dels Serradells s'ha originat a la façana i no ha danyat l'estructura