Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Acompanyar els infants en el descobriment digital, la clau per no perdre'ls a internet

www.andorradifusio.ad
Cal que els infants accedeixin a contingut digital? El grup X1redmassegura d'amics d'internet aposta per dotar-los de tecnologia des del naixement. Alerten, però, que actualment els menors estan exposats sols davant el perill de les xarxes i les pàgines web. Demanen, sobretot, més consciència a les famílies i els docents.
Al món hi ha més telèfons intel·ligents que raspalls de dents. Aquesta és una de les dades que ha donat el grup X1redmassegura al Congrés de ciberseguretat internacional d'Andorra. Així, diuen, és fàcil que qualsevol infant pugui accedir a contingut digital. Aquest grup d'amics d'internet vol desmitificar que els infants del segle XXI són natius digitals i alertar els pares que no poden abandonar els nens en un entorn digital. "Hi ha molts cops que són víctimes d'ells mateixos, expliquen massa, com els adults. Juguen en línia i es pensen que és un joc, però es troben amb problemes que són tan dolents..." explica Ángel-Pablo Avilés, qui recorda que de vegades aquests casos han acabat en suicidis.

Aquest grup ha compartit sis sessions amb un miler d'alumnes. Lamenten algunes situacions que han viscut: nens que són orfes digitals o casos de ciberassetjament. "Una menor amb onze anys, sola a internet, ho veu com una cosa normal i fa més de tres anys que és sola a les xarxes socials i no comparteix amb els seus pares res", posa com exemple Avilés.

Tot i aquesta situació, X1redmassegura aposta per dotar de tecnologia els infants des del naixement. L'objectiu d'aquesta conferència ha estat explicar els perills de la xarxa a pares, mares, docents i tota la gent que envolta els menors.

Informa: Marc Guadilla
Imatges: Anna Romagosa

Comparteix: