Ara i Aquí especial Congrés Mundial de Turisme de Neu i Muntanya

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Álvarez troba la fórmula perquè la llei de reproducció assistida respecti el dret a la vida i sigui homologable

www.andorradifusio.ad

El Govern ha redactat la llei de reproducció assistida de manera que respecti el dret a la vida, com estableix la Constitució, i sigui homologable amb els països veïns. Així ho ha assegurat el ministre de Salut, que també ha afegit que volen tirar endavant un registre de voluntats anticipades dels pacients.

En una entrevista al programa "Ara i Aquí", de Ràdio Nacional, Carles Álvarez ha informat que han trobat la manera de fer que la llei de reproducció humana assistida respecti el dret a la vida i sigui homologable als estats veïns. També ha assegurat que vol que entri a tràmit parlamentari en aquest període de sessions, abans que acabi l´any.

A més, ha dit que es vol desenvolupar un reglament de voluntats anticipades a través d´un reglament per si "en un moment donat no pots expressar-les". D'aquesta manera, ha explicat, podran quedar registrades de manera que el pacient podrà indicar com vol que se'l tracti.

Incidint sobre la reforma sanitària, ha afirmat que la intenció del Govern és "incentivar que tinguem aquí el màxim de serveis". Ha afegit que s'afavorirà que els actes mèdics es facin a Andorra i, en aquest sentit,"es pot penalitzar i incentivar". La fórmula, però, encara s'està estudiant. Ha remarcat "la qualitat i l'atenció" com a prioritats. "Tenim clar que ha de ser un sistema solidari, que permeti la lliure elecció i lliure implantació de professionals i de copagament”, ha assegurat afegint que "volem una reforma, no una revolució, i que els canvis siguin progressius".

Entrevista completa al ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany, a l'Ara i Aquí:

Informa: Pere Moliné
Imatges: Cristina Jubete

Comparteix: