Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Amics i familiars fan realitat del desig de Lluís Bardají exposant la seva obra al CAEE

www.andorradifusio.ad

El Centre d´Art d'Escaldes-Engordany acull fins al 17 de març l'exposició del pintor escaldenc Lluís Bardají. Seguint el seu desig, els familiars i amics s'han encarregat de fer realitat aquesta mostra en benefici de les associacions Trana i Càritas Andorrana.

Amb una de les seves obres incompletes al damunt del cavallet i la seva paleta a punt per enllestir-la, és com es dóna la benvinguda a l'exposició benèfica, que ret homenatge a Lluís Bardají.

Una mostra formada per una quarantena d´obres a l´oli que mostren paisatges d´Andorra, Barcelona i Sant Cugat, inspirant-se en l´estil del seu pintor preferit, Vincent van Gogh. De la mateixa manera que l´artista holandès, Bardají recrea la realitat aportant els seus tocs d´imaginació. "No és un artista realista, aleshores ajuntava allò que veia que li quedava bé a la seva pintura", explica el fill de Lluís Bardají, Francesc Xavier.

L´exposició tan sols recull una petita part de la seva obra, ja que bona part dels seus quadres van ser regalats a organitzacions sense ànim de lucre o a particulars pel mateix pintor. Amb la inauguració, els familiars i amics més propers han fet realitat la seva voluntat. "Avui veiem la realita del que ell volia fer i a mi m'omple molt de joia", insisteix el seu amic Antoni Vidal.

Nou de les obres que s´exposen van ser pintades per l´artista durant els seus darrers sis mesos de vida, amb motiu de la mostra i els qui el coneixien asseguren que després de tota una vida de treball, va aconseguir a partir de la seva jubilació, fer allò que més li agradava, pintar la seva realitat.

Informa: Hèctor Romance
Imatges: Kevin Ribeiro

Comparteix: