Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Andorra es posiciona com a país intel·ligent a l'Smart City World Congress de Barcelona

www.andorradifusio.ad

El ministre Gilbert Saboya ha inaugurat a Barcelona l'estand d'Actua a l'Smart City World Congress, una mostra tecnològica sobre ciutats intel·ligents. En un espai de 120 metres quadrats es mostren projectes andorrans i alguns realitzatzs amb el MIT nord-americà. Representen Andorra, a més de les autoritats, una vintena d'empresaris.

La mobilitat sostenible, la integració de diferents sistemes de pagament i la fidelització dels clients als establiments són les principals claus per al desenvolupament en les tecnologies de la informació i les telecomunicacions, el TIC, d'Andorra. Des del 2012, el país s'ha convertit en un laboratori de proves per a projectes relacionats amb les ciutats intel·ligents. D'aquí que, a través d'Actua, participi aquests dies en l'Smart City Expo World Congress de Barcelona.

Andorra llueix al seu estand de 120 metres quadrats la col·laboració amb el Massachusetts Institute of Technology, el MIT. "Havíem de desenvolupar projectes que ens fessin diferents", explica el secretari d'Estat per a la Diversificació Econòmica, Josep Maria Missé, per justificar la "mena de país laboratori" que és Andorra per a la universitat estatunidenca.
"Ens volem posicionar en els sectors on veiem que tenim avantatges", afegeix la directora de l'Oficina de desenvolupament i promoció econòmica, Judit Hidalgo, qui cita com a exemples el vehicle elèctric, la innovació en ciutats i la tecnologia de l'esport.

L'aposta pels vehicles elèctrics, la instal·lació de plaques fotovoltaiques en els edificis on sigui més rendible, sistemes de pagament per facilitar les transaccions i el llançament d'estratègies de fidelització són, precisament, alguns dels eixos de l'estratègia andorrana presentats a Barcelona. L'objectiu, "trobar noves vies de negoci i millorar l'experiència dels visitants", insisteix el ministre d'Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya.

La mostra aplega 675 expositors i les companyies líders en solucions urbanes intel·ligents.

Informa: Agència EFE
Imatges: Iniciativa ACTUA
Locució: Jordi Cama

Comparteix: