Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Andorra la Vella preveu augmentar l'endeutament fins més de 50 milions d'aquí al 2019

www.andorradifusio.ad

La minoria al comú d'Andorra la Vella ha criticat el marc pressupostari presentat per la majoria pels propers dos anys, ja que incrementa l'endeutament en 19 milions. La majoria afirma que és una previsió i que han volgut ser prudents i mantenir les inversions promeses al programa.

Pels consellers de CDI+Liberals i el PS l'endeutament previst pel 2018 i 2019 és excessiu ja que preveu passar de 32 milions d'euros de dèficit a prop de 51 i creuen que no és adient. Tampoc pensen que la presentació del marc pressupostari s'adigui al marc legal. "La projecció del deute en els dos anys de mandat que queden creix de manera exponencial", critica el conseller de CDI+Liberals Víctor Pintos. La consellera del PS, Dolors Carmona, per la seva banda, creu que "aquest marc pressupostari implica un increment de despesa. Endeutem l'administració pública. És pa per avui i gana per demà", denuncia.

La cònsol major ha afirmat que només és una previsió i que s'ha volgut evitar que despeses imprevistes desquadrin el pressupost. Conxita Marsol ha insistit que "el que compta és el que quedarà quan liquidarem". També ha reiterat que la presentació d'aquest marc pressupostari està d'acord amb la llei.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Anna Ginestà

Comparteix: