Andorra planta cara a una Portugal que resol al segon temps amb Cristiano Ronaldo (0-2)

La selecció de futbol ha tornat a completar una bona actuació en

La selecció de futbol ha tornat a completar una bona actuació en un Estadi Nacional ple amb 3.300 espectadors, en el penúltim partit de la fase de classificació per al Mundial de Rússia i darrer a casa contra Portugal. L´actual campiona d´Europa ha hagut de recórrer a Cristiano Ronaldo per resoldre el partit a la segona part.

L´onze tricolor ha fet el plantejament més defensiu en aquesta fase contra un rival que necessitava la victòria per seguir aspirant a la primera plaça de grup. Ben posicionada al darrere i tancant els espais, Andorra ha mantingut a zero la porteria durant el primer temps, en què Portugal només ha gaudit d´una ocasió clara en una rematada de volea d´André Silva, que ha sortit per sobre del travesser.

A la represa el seleccionador portuguès, Fernando Santos, ha donat entrada a Cristiano Ronaldo i Portugal ha jugat amb una marxa més en atac. L´astre portuguès ha desnivellat la balança després d´aprofitar un centrada de Joao Mario per superar Josep Antoni Gomes al minut 63 de joc. Portugal ha mantingut la possessió i ha continuat creant perill, però només ha pogut perforar de nou la porteria tricolor al minut 85, després d'una centrada de Cristiano Ronaldo, que Danilo ha tocat de cap perquè André Silva només hagués d´empènyer la pilota al fons de la xarxa.

Andorra tancarà el premundial dimarts a Letònia (20.45 hores, RNA i www.andorradifusio.ad), amb l´objectiu de tornar a puntuar en una fase en què fins ara ha sumat quatre punts. Moisés San Nicolás i Víctor Rodríguez, que han vist la targeta groga, es perdran el duel per sanció.

Informa i imatge: Joan López