Andorra podrà certificar productes ecològics

www.andorradifusio.ad

Andorra podrà certificar productes ecològics amb el nou projecte de llei que regularà els règims de qualitat i que ha aprovat avui el Govern.

Fins ara els productors d'aliments ecològics havien de recórrer a certificacions privades d'altres països i amb la nova llei podran aconseguir aquí els distintius que garantiran un seguit de requisits sense els quals no podran rebre aquest reconeixement.

Amb el projecte de llei de producció ecològica i dels règims de qualitat dels productes agraris i alimentaris, l'executiu aposta per potenciar-ne la qualitat tenint en compte que per dimensió el país no pot competir en quantitat de producció.

El text incorpora el reconeixement dels règims de qualitat de la Unió Europea i n'amplia el control, fins ara restringit a productes com la carn i el vi, a altres productes no agraris, com les confitures i els embotits. La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha remarcat que "reconeix les qualificacions de la UE, permetrà prevenir possibles fraus i dona valor afegit als productes".

La llei vol aportar un valor afegit a productes de qualitat amb els distintius "Producte d'Andorra" i "Producte elaborat a Andorra". I també preveu ajuts que compensin els costos més alts que comporta la producció ecològica.

Informa: Gerard Gort
Imatges: Xavier Fajardo / Raül Pereiro

Comparteix:

La companyia Ailey II estrena la Temporada de Música i Dansa amb missatge El comú assegura que els protocols de seguretat del Tobotronc van funcionar