Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Andorra la Vella estalviarà 84.000 euros l'any amb la major part de l'enllumenat canviat per leds

www.andorradifusio.ad

Canviar les bombetes tradicionals per leds ha suposat un estalvi en la factura de l'enllumenat elèctric del 2017 del 30%. Això suposa uns 7.000 euros mensuals. El comú fa el canvi en diverses zones de la parròquia. Un canvi que contribuirà a rebaixar també la contaminació lumínica.

L'objectiu del comú de la capital és aconseguir un estalvi del 50% al final del mandat. Amb els canvis que s'han fet el darrer any i mig, la factura de la llum del 2017 per a la capital s'ha rebaixat en un 30%, és a dir, 7.000 euros mensuals menys, 84.000 durant tot l'any. Les bombetes tradicionals s'han canviat per leds en diverses zones, com ara les avingudes Tarragona i Salou, Príncep Benlloc, el centre històric i ara el passeig del riu.

Les llums leds també es col·locaran a l'avinguda Meritxell on s'aprofitarà per fer una prova pilot amb la intensitat lumínica. El led permet regular la intensitat automàticament depenent de la llum del dia o de si és una hora concorreguda.

Enguany el comú té una partida de 240.000 euros per renovar l'enllumenat, que donarà una llum blanca. Les feines les estant duent a terme operaris comunals.

Informa: Ana Alamán
Imatges: Cristina Jubete

Comparteix: