- Ja no queda cap entrada per poder veure ´Scalada Vision´ del Cirque du Soleil. Quan encara queden 6 representacions, l´objectiu d´igualar els 100.000 espectadors de la temporada passada és més a prop. Els organitzadors es mostren satisfets amb l´alt volum d´ocupació d´aquest estiu. La majoria de funcions han penjat el cartell d´entrades exhaurides - Des del dijous la part alta del poble de Pal compta amb una xarxa antidespreniments instal·lada a petició del Govern i del comú per garantir la seguretat. Els veïns del quart de Pal han expressat el seu malestar, ja que consideren que els informes que s´han fet no són prou exhaustius, ni actuals i creuen que hi ha interessos privats. - Els bombers han hagut d´actuar en un incendi que s´ha declarat al número 52 de l´Avinguda Fiter i Rossell d´Escaldes-Engordany. El foc s´ha iniciat en una habitació d´un dels habitatges. El fum ha obligat a desallotjar tot l´edifici, com a mesura de precaució. Mitja hora després la situació s´ha donat per controlada sense que s´hagin de lamentar danys personals. A hores d´ara es desconeixen les causes que han provocat el foc. - Ordino consultarà els ciutadans a través de l´aplicació "Ordino és viu". Aquesta servei s´inclourà en properes actualitzacions d´aquesta aplicació, que permet tenir un canal bidireccional de comunicació entre el comú i els habitants de la parròquia. L´aplicació compta ja amb gairebé 600 descàrregues. - Com cada any amb l´arribada de l´estiu el nombre d´abandonaments de gossos es triplica. Malgrat l´enduriment del codi penal Andorra no n´és una excepció. Una situació traumàtica per als animals que es produeix en un període en què les temperatures són força elevades. Els que tenen més sort acaben en famílies d´acollida, d´altres entren a les gosseres i els menys afortunats moren al carrer. - Diversos rius comptaran en els propers mesos amb noves estacions hidrològiques i climàtiques. El Govern licitarà les instal·lacions amb l´objectiu d´analitzar, per exemple, el cabal dels rius i poder actuar adequadament en casos de crescuda. Actualment, només tres rius del país tenen alguna instal·lació en el seu curs. - Domini andorrà en la triatló dels Andorra Outdoor Games pel que fa a la categoria femenina. Laurence Lestang ha estat la vencedora seguida de la també andorrana Laura Camps, totes dues del club triatló Serradells. El més ràpid en categoria masculina ha estat Òscar Martínez.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Bokova lloa l'Art Camp com a referent internacional

  Noticies » Cultura   21 de juliol, 2014
www.andorradifusio.ad
La directora general de la Unesco, Irina Bokova, va visitar la quarta edició de l'Art Camp, coincidint amb el vintè aniversari de l'ingrés d'Andorra a l'organisme internacional i el desè de l'ingrés de la vall del Madriu al Patrimoni Mundial.
Segons Bokova, l'Art Camp és una idea que es podria exportar i pensa, fins i tot, en una exposició conjunta de tots els artistes que han passat pels diferents anys d'Art Camp. Això situa Andorra al mapa amb uns valors que són universals. “Hi ha la necessitat de tenir un diàleg entre cultures. També veure a vegades el passat a través del contemporani i ensenyar que no hi ha cultures pures”, afirma la presidenta de la UNESCO, Irina Bokova.Justament aquests són els valors que representa l'Arbre de la Pau, de l'artista Hedva Ser, padrina de l'Art Camp. L'obra es va inaugurar ahir al passeig del Riu. El d'Andorra és el setè Arbre de la Pau plantat al món.Informa: Rubén Carcellé Imatges: Lluís Calvo