La carn de qualitat amb segell IGP ja ha arribat a les carnisseries. La nova certificació es podrà trobar als establiments amb la mateixa freqüentació que abans, ja que el sistema de producció i sacrifici d'animals continuarà igual. El consumidor sí que notarà un petit increment en el preu, de cèntims per quilo, destinat a cobrir l'encariment de les despeses de producció.
Els consumidors ja poden aconseguir, als establiments habituals, la carn de qualitat de vedella amb segell IGP Andorra. La nova certificació europea no canviarà unes formes de fer ja consolidades. Cada setmana es continuaran sacrificant i distribuint unes divuit canals, que representen unes 900 d'anuals. La carn de qualitat suma el 15% de la que es comercialitza al país. La nova certificació, que reconeix les pràctiques ramaderes tradicionals, suposarà un increment de preu petit de la carn de qualitat amb segell IGP, ja que la certificació externa i controlada des d'organismes internacional suposa un augment dels costos de producció.Tota la carn de qualitat amb segell IGP Andorra es consumeix al país. Agricultura no té previst augmentar la producció, ja que això suposaria el canvi de les pràctiques ramaderes i, per tant, del producte.Informa: Ana Alamán Imatge: Sergi Pla