La catedral de la Seu d'Urgell, marc incomparable per al retaule de Sant Ermengol

www.andorradifusio.ad

Aquest dies el claustre de la catedral de Santa Maria de la Seu d´Urgell acull la representació del retaule de sant Ermengol, la vida d´un bisbe que va arribar a sant i que va portar molts canvis a la vida de dins i fora de les parets de la catedral. Aquesta representació, creada per Esteve Albert, és un exemple de participació ciutadana en què fins i tot trobem l´alcalde de la població.

Esteve Albert va veure en l´encant del claustre de la catedral un bon escenari per representar-hi la vida de sant Ermengol, una obra que comença amb les pors del canvi del mil·lenni. Va ser aleshores quan va arribar a la Seu d´Urgell un bisbe que canviaria el tarannà del govern de la mitra, el bisbe Ermengol.

A través de deu escenes es representen els passatges més significatius de la seva vida, com la continuació de la tasca encetada pel seu oncle, el bisbe Sal·la, al qual va succeir. Va donar més entitat als canonges, va portar el progrés a l´Urgell i va construir esglésies i camins.

Sobre la relació amb Andorra, país del qual era copríncep hi trobem les seves estades al poble de Llumeneres i els seus miracles, el retorn de la visió a un cec. De bisbe a sant. S´explica que va morir ajudant a construir el pont de Bar i que el riu va portar el seu cos fins a la Seu d´Urgell. Antigament, a ell es demanava la pluja en temps de sequera.

La representació enguany ha comptat amb el cant de la sibil·la per primera vegada. Aquest dimarts ha estat el torn del Cor Caterva que ha format part de la funció.

El retaule de sant Ermengol es representarà fins el diumenge 10 d'agost. Els que l'han vist en queden meravellats i en destaquen el marc incomparable del claustre de la catedral, la posada en escena i el joc de llums i so.

Informa: Rosa Alberch     Imatge: Víctor Reolid

Comparteix:

El retaule de sant Ermengol, una eina de cohesió social des del 1957 L'hospital necessita dos especialistes per garantir el servei de pediatria a urgències les 24 hores