Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Cau un 11,5% l'ocupació al juny

www.andorradifusio.ad

Juny ha estat un mal mes per al turisme, segons les dades de la Unió Hotelera. Tot i que és habitual que sigui un període fluix, aquest any l'ocupació ha caigut més de deu punts respecte l'any passat. Les parròquies centrals són les úniques que han arribat al 50% d'ocupació.

Disminució important, d'un 11,5%, de l'ocupació hotelera al juny. De fet, la mitjana arreu del país ha estat del 40% pelat.

Només Andorra la Vella i Escaldes-Engordany han arribat al 50%, mentre que a l'altre extrem hi ha Ordino amb tan sols un 20. S'ha de destacar, això sí, que alguns hotels d'aquesta parròquia aprofiten per fer vacances aquest mes, justament perquè és un dels de menys afluència de l'any.

Un altre indicador negatiu és que l'augment de preus, aplicat per la meitat dels establiments hotelers, no s'ha traduït en un increment de la facturació, que ha baixat dos punts i mig.

Tot i aquestes dades, s'ha de tenir en compte que juny, amb octubre, és un dels períodes més fluixos de l'any pel que fa a turisme.

Al juliol, gràcies a esdeveniments esportius com el Campionat del Món de BTT o l'Andorra Ultra Trail Vallnord, i a d'altres de culturals, com l'espectacle del Cirque du Soleil, els indicadors s'enfilen.

Informa: Agència ANA
Locució: Yasmina Canedo

Comparteix: