Prop d´un centenar de camps de tabac s´han vist afectats per les fortes tempestes i pedregades dels darrers dies. Una seixantena dels quals només a Canillo. Les tempestes afecten tant la qualitat com la quantitat del tabac, i això determinarà el preu final del producte. Els pagesos tenen encara 5 dies per presentar la declaració de danys. Fins que no es facin els peritatges no es podran quantificar les pèrdues. - Tot i que estava coll avall, el principi d'acord al qual van arribar els representants dels treballadors de BPA i l'AREB es tornarà a modificar. Tal com assegura l'advocat dels treballadors demà és prevista una nova trobada entre les parts on es podrien modificar alguns aspectes del text inicialment treballat fins divendres. - Més d´un miler de ciutadans donen suport al vot dels residents a les eleccions comunals. L´enquesta ciutadana que estan duent a terme els sindicats ja ha tingut més de 1.200 respostes. La gran majoria són favorables. Els impulsors recullen els resultats de les enquestes des de fa unes setmanes davant l´edifici de la Seguretat Social. - El Futbol Club Andorra ha arribat a un acord amb el Govern per jugar a l'Estadi Nacional els primers partits de lliga. Un cop completades les obres al camps de la Borda Mateu, l'equip dirigit per Justo Ruiz jugarà la resta de la competició en aquesta instal•lació.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

DA regularà les adopcions per part de parelles homosexuals

  Noticies » Política   28 de maig, 2014
www.andorradifusio.ad
DA presentarà demà una proposició de llei alternativa per regular les unions entre parelles del mateix sexe, que no s'anomenaran matrimonis. Ho farà el mateix dia que votarà en contra de la proposició de llei del PS per regular els matrimonis homosexuals. La consellera general demòcrata Sílvia Riva ha explicat que la seva fórmula dirà explícitament que els gais podran adoptar.
La majoria demòcrata votarà demà negativament en sessió de Consell General la presa en consideració de la proposta del PS per regular el matrimoni entre parelles del mateix sexe. Demà mateix, però, serà el dia triat perquè DA presenti el text alternatiu per regular aquesta qüestió. La consellera general Sílvia Riva justifica que no s'anomenin matrimonis per acontentar les diferents sensibilitats de DA i es decideixi per la designació unions civils. La fórmula regularà les adopcions entre parelles del mateix sexe i permetrà l'adopció a un membre, i que l'altre faci posteriorment la petició de paternitat.“Aquesta fòrmula permetrà seguir tenint uns drets i al mateix temps es diu obertament en el text que ells podran adoptar. Que amb la proposicó socialdemòcrata, això no queda clar”, afirma Riva.La consellera general socialdemòcrata Rosa Gili, tot i que lamenta que no es prengui en consideració la seva proposició de llei, està satisfeta que s'hagi reobert el debat entre la majoria taronja, que ha desembocat en la necessitat de regular les unions homosexuals. “Mai hem estat prlant d'un matrimoni eclesiàstic, sempre civil. Per tant entenem que no hi ha d'haver cap col•lisió amb l'esglèsia. És una pena perquè considerem que això serà una discriminació”, lamenta Gili.Mentre que Rosa Gili considera que no dir-ne matrimoni, com a Espanya i França, és discriminatori, la consellera demòcrata Sílvia Riva assenyala la voluntat d'igualar drets i posa com a exemple la llei de successions que defensarà demà al Consell General.Informa: Xavi Palma