Els amics dels més menuts de la casa, el Piolet i l´Andi, han començat aquesta setmana un recorregut per totes les escoles andorranes del país. Durant les pròximes tres setmanes visitaran 45 classes de segon i tercer cicle de primària per ensenyar com navegar amb seguretat per la xarxa.  -  Andorra està a l´expectativa de què passa amb el turisme rus arran de la crisi entre aquest país i Ucraïna. A hores d´ara hi ha desconfiança entre els majoristes de viatges russos. Així li ho van traslladar al ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp. A principi de setmana va ser a la Fira Leisure 2014, de Moscou, el principal certamen de turisme d´hivern que se celebra a Rússia.   -  Els danys en la collita de tabac a causa de les pedregades s´han concentrat a Sant Julià de Lòria. En total, s´ha vist afectat un 30% de la plantació a aquesta parròquia, xifra molt inferior al 64% de l´any passat. A banda també hi ha hagut afectacions més lleugeres a Encamp i Escaldes-Engordany.  -  Andorra s´ha quedat a les portes de la gran final del Campionat d´Europa de pitch and putt que se celebra al camp de Xixerella. L´equip capitanejat per Toni Armengol ha empatat a les semifinals amb Holanda, però ha quedat eliminada pel valor superior dels partits individuals. Demà els tricolors jugaran per la tercera plaça amb Galícia.  -  Els sindicats de la funció pública preparen moblilitzacions contra la llei que retalla els complements de jubilació. No han concretat encara les mesures, però no descarten cap tipus de mobilització. De moment han convocat una assemblea general per consensuar amb tots els sindicats de la funció pública quines han de ser les accions. La justícia serà un altre dels camins que seguiran.  -  

DA regularà les adopcions per part de parelles homosexuals

DA presentarà demà una proposició de llei alternativa per regular les unions entre parelles del mateix sexe, que no s'anomenaran matrimonis. Ho farà el mateix dia que votarà en contra de la proposició de llei del PS per regular els matrimonis homosexuals. La consellera general demòcrata Sílvia Riva ha explicat que la seva fórmula dirà explícitament que els gais podran adoptar.

La majoria demòcrata votarà demà negativament en sessió de Consell General la presa en consideració de la proposta del PS per regular el matrimoni entre parelles del mateix sexe.

Demà mateix, però, serà el dia triat perquè DA presenti el text alternatiu per regular aquesta qüestió. La consellera general Sílvia Riva justifica que no s'anomenin matrimonis per acontentar les diferents sensibilitats de DA i es decideixi per la designació unions civils.

La fórmula regularà les adopcions entre parelles del mateix sexe i permetrà l'adopció a un membre, i que l'altre faci posteriorment la petició de paternitat.

“Aquesta fòrmula permetrà seguir tenint uns drets i al mateix temps es diu obertament en el text que ells podran adoptar. Que amb la proposicó socialdemòcrata, això no queda clar”, afirma Riva.

La consellera general socialdemòcrata Rosa Gili, tot i que lamenta que no es prengui en consideració la seva proposició de llei, està satisfeta que s'hagi reobert el debat entre la majoria taronja, que ha desembocat en la necessitat de regular les unions homosexuals.

“Mai hem estat prlant d’un matrimoni eclesiàstic, sempre civil. Per tant entenem que no hi ha d’haver cap col•lisió amb l’esglèsia. És una pena perquè considerem que això serà una discriminació”, lamenta Gili.

Mentre que Rosa Gili considera que no dir-ne matrimoni, com a Espanya i França, és discriminatori, la consellera demòcrata Sílvia Riva assenyala la voluntat d'igualar drets i posa com a exemple la llei de successions que defensarà demà al Consell General.

Informa: Xavi Palma