- Darrer dia per obtenir les mínimes en atletisme i natació per anar als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro. En atletisme, ho han aconseguit Clàudia Guri i Pol Moya. En natació, només ho ha fet Pol Arias. Ara el Comité Olímpic Andorrà els proposarà a l´Internacional, que els haurà de validar. - El nou model d´atenció domiciliària estarà definit l´any vinent. El primer pas ha estat la negociació de qui n´assumeix la competència, si el Govern o els comuns. Per això s´ha creat una comissió que haurà de definir qui dóna el servei i qui n´assumeix el cost. El que és clar és que el servei estarà unificat a tot el territori. - Les previsions positives per al juliol haurien contrarestar les dades negatives de visitants registrades al maig. El descens ha estat del 9%, amb una davallada important del turista francès. El maig ha estat el segon mes consecutiu de descens de visitants. - Només en organització i cobertura mediàtica, el Tour de França portarà unes 7.000 persones a Andorra. A aquestes s´hi han de sumar els milers de seguidors que té la ronda gala, que farà parada a Andorra els dies 10, 11 i 12 de juliol. Andorra Turisme calcula, a més, que l´audiència mitjana per etapa és de 4 milions de persones. El pas del Tour també vindrà acompanyat de més mesures de seguretat.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

DA regularà les adopcions per part de parelles homosexuals

  Noticies » Política   28 de maig, 2014
www.andorradifusio.ad
DA presentarà demà una proposició de llei alternativa per regular les unions entre parelles del mateix sexe, que no s'anomenaran matrimonis. Ho farà el mateix dia que votarà en contra de la proposició de llei del PS per regular els matrimonis homosexuals. La consellera general demòcrata Sílvia Riva ha explicat que la seva fórmula dirà explícitament que els gais podran adoptar.
La majoria demòcrata votarà demà negativament en sessió de Consell General la presa en consideració de la proposta del PS per regular el matrimoni entre parelles del mateix sexe. Demà mateix, però, serà el dia triat perquè DA presenti el text alternatiu per regular aquesta qüestió. La consellera general Sílvia Riva justifica que no s'anomenin matrimonis per acontentar les diferents sensibilitats de DA i es decideixi per la designació unions civils. La fórmula regularà les adopcions entre parelles del mateix sexe i permetrà l'adopció a un membre, i que l'altre faci posteriorment la petició de paternitat.“Aquesta fòrmula permetrà seguir tenint uns drets i al mateix temps es diu obertament en el text que ells podran adoptar. Que amb la proposicó socialdemòcrata, això no queda clar”, afirma Riva.La consellera general socialdemòcrata Rosa Gili, tot i que lamenta que no es prengui en consideració la seva proposició de llei, està satisfeta que s'hagi reobert el debat entre la majoria taronja, que ha desembocat en la necessitat de regular les unions homosexuals. “Mai hem estat prlant d'un matrimoni eclesiàstic, sempre civil. Per tant entenem que no hi ha d'haver cap col•lisió amb l'esglèsia. És una pena perquè considerem que això serà una discriminació”, lamenta Gili.Mentre que Rosa Gili considera que no dir-ne matrimoni, com a Espanya i França, és discriminatori, la consellera demòcrata Sílvia Riva assenyala la voluntat d'igualar drets i posa com a exemple la llei de successions que defensarà demà al Consell General.Informa: Xavi Palma