Les forces polítiques sortides de les urnes reunides aquest dimecres durant prop de tres hores no han arribat a cap acord. Demòcrates, Liberals, la coalició Junts i Socialdemocràcia i Progrés tampoc han tancat en aquesta nova trobada la formació dels grups parlamentaris. Divendres hi ha una nova reunió.  -  Gilbert Saboya, cap de Govern en funcions, ha assegurat que ha presentat el projecte de llei que ha de resoldre la situació de BPA a les forces polítiques i vol que es voti la setmana vinent. Es crearà un banc bo i un dolent i una auditora prestigiosa s´encarregarà de validar el funcionament de BPA. L´objectiu és que el nou marc legal mantingui totes les possibilitats.   -  El Govern considera imprescindible disposar de la nova llei de regulació del sistema financer abans de poder oferir una sortida alternativa a la liquidació de BPA. Aquest és el parer del Cap de Govern en funcions, Gilbert Saboya, un cop els treballadors de l´entitat han explicat que estudien constituir-se en cooperativa o en mutualitat per reflotar l´entitat.  -  Des d´ara les empreses que treballen amb BPA podran fer la sol·licitud per tenir accés a la línia de crèdit avalada pel Govern. Les companyies hauran de pagar un interès del 2% més l´euríbor. En una primera fase s´habilitaran 45 milions d´euros de crèdit, per arribar, posteriorment, a un màxim de 100.  -  Els empleats de BPA es plantegen constituir-se en una cooperativa o una mutualitat que mantingui l´entitat en funcionament, tot i que amb un altre nom i estructura. És una de les alternatives que pretenen plantejar a les autoritats ja que creuen que és viable. Per sobre de tot, creuen que BPA té futur.  -  

DA regularà les adopcions per part de parelles homosexuals

DA presentarà demà una proposició de llei alternativa per regular les unions entre parelles del mateix sexe, que no s'anomenaran matrimonis. Ho farà el mateix dia que votarà en contra de la proposició de llei del PS per regular els matrimonis homosexuals. La consellera general demòcrata Sílvia Riva ha explicat que la seva fórmula dirà explícitament que els gais podran adoptar.

La majoria demòcrata votarà demà negativament en sessió de Consell General la presa en consideració de la proposta del PS per regular el matrimoni entre parelles del mateix sexe.

Demà mateix, però, serà el dia triat perquè DA presenti el text alternatiu per regular aquesta qüestió. La consellera general Sílvia Riva justifica que no s'anomenin matrimonis per acontentar les diferents sensibilitats de DA i es decideixi per la designació unions civils.

La fórmula regularà les adopcions entre parelles del mateix sexe i permetrà l'adopció a un membre, i que l'altre faci posteriorment la petició de paternitat.

“Aquesta fòrmula permetrà seguir tenint uns drets i al mateix temps es diu obertament en el text que ells podran adoptar. Que amb la proposicó socialdemòcrata, això no queda clar”, afirma Riva.

La consellera general socialdemòcrata Rosa Gili, tot i que lamenta que no es prengui en consideració la seva proposició de llei, està satisfeta que s'hagi reobert el debat entre la majoria taronja, que ha desembocat en la necessitat de regular les unions homosexuals.

“Mai hem estat prlant d’un matrimoni eclesiàstic, sempre civil. Per tant entenem que no hi ha d’haver cap col•lisió amb l’esglèsia. És una pena perquè considerem que això serà una discriminació”, lamenta Gili.

Mentre que Rosa Gili considera que no dir-ne matrimoni, com a Espanya i França, és discriminatori, la consellera demòcrata Sílvia Riva assenyala la voluntat d'igualar drets i posa com a exemple la llei de successions que defensarà demà al Consell General.

Informa: Xavi Palma