El MoraBanc Andorra ha encaixat aquest diumenge la sisena derrota consecutiva. Ha estat a la pista del Bilbao per 84 a 72. Amb aquesta derrota, els andorrans en sumen 14 en les 19 jornades de lliga que han disputat. Bogdánovic, que debutava, ha estat l´autor de 20 punts.  -  Els productes andorrans són encara desconeguts entre la majoria de consumidors. Més enllà de la carn de vedella i les trumfes, són pocs els que compren aliments que es produeixen al Principat. Els consumidors creuen que falta més comunicació i publicitat.  -  Comença el judici del cas Dalton, l´operació contra el tràfic i consum de cocaïna més important dels últims anys. Se celebrarà al Centre de Congressos, amb 28 acusats asseguts a la banqueta.  -  El Ministeri d’Educació ha anul·lat l’esquí escolar per a aquest dilluns, a causa del risc d’allaus, que se situa en el nivell 5. Es recomana no efectuar activitats a la muntanya com l’esquí forapista, l’esquí de muntanya i les excursions. A més, l´accés a França continua tancat.  -  

DA regularà les adopcions per part de parelles homosexuals

DA presentarà demà una proposició de llei alternativa per regular les unions entre parelles del mateix sexe, que no s'anomenaran matrimonis. Ho farà el mateix dia que votarà en contra de la proposició de llei del PS per regular els matrimonis homosexuals. La consellera general demòcrata Sílvia Riva ha explicat que la seva fórmula dirà explícitament que els gais podran adoptar.

La majoria demòcrata votarà demà negativament en sessió de Consell General la presa en consideració de la proposta del PS per regular el matrimoni entre parelles del mateix sexe.

Demà mateix, però, serà el dia triat perquè DA presenti el text alternatiu per regular aquesta qüestió. La consellera general Sílvia Riva justifica que no s'anomenin matrimonis per acontentar les diferents sensibilitats de DA i es decideixi per la designació unions civils.

La fórmula regularà les adopcions entre parelles del mateix sexe i permetrà l'adopció a un membre, i que l'altre faci posteriorment la petició de paternitat.

“Aquesta fòrmula permetrà seguir tenint uns drets i al mateix temps es diu obertament en el text que ells podran adoptar. Que amb la proposicó socialdemòcrata, això no queda clar”, afirma Riva.

La consellera general socialdemòcrata Rosa Gili, tot i que lamenta que no es prengui en consideració la seva proposició de llei, està satisfeta que s'hagi reobert el debat entre la majoria taronja, que ha desembocat en la necessitat de regular les unions homosexuals.

“Mai hem estat prlant d’un matrimoni eclesiàstic, sempre civil. Per tant entenem que no hi ha d’haver cap col•lisió amb l’esglèsia. És una pena perquè considerem que això serà una discriminació”, lamenta Gili.

Mentre que Rosa Gili considera que no dir-ne matrimoni, com a Espanya i França, és discriminatori, la consellera demòcrata Sílvia Riva assenyala la voluntat d'igualar drets i posa com a exemple la llei de successions que defensarà demà al Consell General.

Informa: Xavi Palma