Ha tingut lloc la primera reunió tècnica de negociació entre la Unió Europea i Andorra, Mònaco i San Marino per a l´acord d´associació. Ha servit per presentar un calendari de treball i una proposta d´estructura del futur acord. S´espera que hi hagi dues trobades més abans de l´estiu i que no sigui fins a la tardor que s´abordi la qüestió de les línies vermelles.  -  La comissió especial de vigilància i prevenció de risc per a l´estabilitat financera serà constituïda en una sessió de Consell General que es farà, amb tota probabilitat, dijous de la setmana que ve, el dia 14, aprofitant la sessió de control parlamentari a l´acció del Govern. Es preveu que sigui maratoniana, perquè l´oposició formularà 24 preguntes, la meitat de les quals vinculades a la crisi de BPA.  -  El Govern i el comú de Sant Julià de Lòria han signat el conveni de cessió d´ús de l´hotel Glòria. Un nou equipament al centre històric de la població que hauria de ser el revulsiu final perquè l´entorn es comenci a rehabilitar. Així ho creu el cap de Govern i la cònsol major laurediana. Montse Gil ha informat que s´està negociant amb dos propietaris per enderrocar dos edificis propers a l´hotel.  -  L´afer BPA continua marcant l´agenda política. El grup parlamentari demòcrata ha explicat avui que està a favor de la proposta liberal de fer una comissió especial sobre el ´cas BPA´. Mentre, el cap de Govern ha assegurat que les declaracions d´ahir de l´exconseller Eusebi Nomen sobre la crisi de BPA són falses.  -  

DA regularà les adopcions per part de parelles homosexuals

DA presentarà demà una proposició de llei alternativa per regular les unions entre parelles del mateix sexe, que no s'anomenaran matrimonis. Ho farà el mateix dia que votarà en contra de la proposició de llei del PS per regular els matrimonis homosexuals. La consellera general demòcrata Sílvia Riva ha explicat que la seva fórmula dirà explícitament que els gais podran adoptar.

La majoria demòcrata votarà demà negativament en sessió de Consell General la presa en consideració de la proposta del PS per regular el matrimoni entre parelles del mateix sexe.

Demà mateix, però, serà el dia triat perquè DA presenti el text alternatiu per regular aquesta qüestió. La consellera general Sílvia Riva justifica que no s'anomenin matrimonis per acontentar les diferents sensibilitats de DA i es decideixi per la designació unions civils.

La fórmula regularà les adopcions entre parelles del mateix sexe i permetrà l'adopció a un membre, i que l'altre faci posteriorment la petició de paternitat.

“Aquesta fòrmula permetrà seguir tenint uns drets i al mateix temps es diu obertament en el text que ells podran adoptar. Que amb la proposicó socialdemòcrata, això no queda clar”, afirma Riva.

La consellera general socialdemòcrata Rosa Gili, tot i que lamenta que no es prengui en consideració la seva proposició de llei, està satisfeta que s'hagi reobert el debat entre la majoria taronja, que ha desembocat en la necessitat de regular les unions homosexuals.

“Mai hem estat prlant d’un matrimoni eclesiàstic, sempre civil. Per tant entenem que no hi ha d’haver cap col•lisió amb l’esglèsia. És una pena perquè considerem que això serà una discriminació”, lamenta Gili.

Mentre que Rosa Gili considera que no dir-ne matrimoni, com a Espanya i França, és discriminatori, la consellera demòcrata Sílvia Riva assenyala la voluntat d'igualar drets i posa com a exemple la llei de successions que defensarà demà al Consell General.

Informa: Xavi Palma