El I Fòrum de Biotecnologia d´Andorra, que se celebrarà el 7 d´octubre a l´Hotel Roc Blanc d´Escaldes-Engordany, ja ha iniciat el període d´inscripcions. La jornada, organitzada per l´Associació de Biotecnologia AndBio, és una trobada d´experts internacionals.  -  La Unió Hotelera està satisfeta amb l´acord de mínims que ha negociat amb la Societat de Drets d´Autors i Drets Veïns pel que fa a la difusió pública de canals de televisió. D´entrada s´ha estudiat una graella de tarifes que respon al tipus d´establiment i la seva categoría.   -  Mariano Rajoy ha rebut aquest dimarts a La Moncloa Antoni Martí. La trobada s´ha centrat en la negociació per evitar la doble imposició entre Andorra i Espanya i en l´acord d´associació amb la Unió Europea. L´evasió fiscal de l´expresident català Jordi Pujol ha estat també sobre la taula. D´altra banda, Rajoy ha manifestat el seu desig de visitar el Principat abans que s´acabi l´any.  -  El Tribunal de Corts ha condemnat a 4 anys de presó i 20 anys d´expulsió del país més una indemnització de prop de 5.000 euros a un home que durant almenys cinc mesos es va dedicar a viure en diferents hotels, dels quals va arribar a furtar més d´11.000 euros forçant caixes o utilitzant claus mestres.  -  El conflicte entre el Col·legi de Fisioterapeutes i el Govern està en vies de resoldre´s, després de la reunió mantinguda aquest matí entre representants del col·lectiu i del Ministeri d´Interior. Tant és així que, fins i tot, es plantegen retirar la denúncia que van interposar als tribunals fa quinze dies contra el Govern.   -  

DA regularà les adopcions per part de parelles homosexuals

DA presentarà demà una proposició de llei alternativa per regular les unions entre parelles del mateix sexe, que no s'anomenaran matrimonis. Ho farà el mateix dia que votarà en contra de la proposició de llei del PS per regular els matrimonis homosexuals. La consellera general demòcrata Sílvia Riva ha explicat que la seva fórmula dirà explícitament que els gais podran adoptar.

La majoria demòcrata votarà demà negativament en sessió de Consell General la presa en consideració de la proposta del PS per regular el matrimoni entre parelles del mateix sexe.

Demà mateix, però, serà el dia triat perquè DA presenti el text alternatiu per regular aquesta qüestió. La consellera general Sílvia Riva justifica que no s'anomenin matrimonis per acontentar les diferents sensibilitats de DA i es decideixi per la designació unions civils.

La fórmula regularà les adopcions entre parelles del mateix sexe i permetrà l'adopció a un membre, i que l'altre faci posteriorment la petició de paternitat.

“Aquesta fòrmula permetrà seguir tenint uns drets i al mateix temps es diu obertament en el text que ells podran adoptar. Que amb la proposicó socialdemòcrata, això no queda clar”, afirma Riva.

La consellera general socialdemòcrata Rosa Gili, tot i que lamenta que no es prengui en consideració la seva proposició de llei, està satisfeta que s'hagi reobert el debat entre la majoria taronja, que ha desembocat en la necessitat de regular les unions homosexuals.

“Mai hem estat prlant d’un matrimoni eclesiàstic, sempre civil. Per tant entenem que no hi ha d’haver cap col•lisió amb l’esglèsia. És una pena perquè considerem que això serà una discriminació”, lamenta Gili.

Mentre que Rosa Gili considera que no dir-ne matrimoni, com a Espanya i França, és discriminatori, la consellera demòcrata Sílvia Riva assenyala la voluntat d'igualar drets i posa com a exemple la llei de successions que defensarà demà al Consell General.

Informa: Xavi Palma