- Un estudi analitzarà la realitat sobre la infantesa en risc d´exclusió social. L´elaborarà la Fundació Julià Reig en col·laboració amb el ministeri de Salut, Afers Socials i Ocupació. El treball servirà per crear indicadors i polítiques que afavoreixin la detecció precoç i evitar problemes. El 2013 es van detectar 238 infants i adolescents en risc d´exclusió social.- Ladislau Baró, president del grup parlamentari demòcrata, ha criticat que els promotors de la cooperativa Raiffeisen amenacin d´anar a la justícia si l´AREB segueix endavant amb el procés de constitució de Vall Banc i no es té en compte la seva proposta.- El tàndem Trini Marín-Marc Calvet tornarà a encapçalar la llista Demòcrata a les eleccions comunals a Escaldes-Engordany. El comitè parroquial de DA va validar ahir a la nit la candidatura. Marín afirma que volen presentar un projecte continuista que treballi per millorar encara més la parròquia.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

DA regularà les adopcions per part de parelles homosexuals

  Noticies » Política   28 de maig, 2014
www.andorradifusio.ad
DA presentarà demà una proposició de llei alternativa per regular les unions entre parelles del mateix sexe, que no s'anomenaran matrimonis. Ho farà el mateix dia que votarà en contra de la proposició de llei del PS per regular els matrimonis homosexuals. La consellera general demòcrata Sílvia Riva ha explicat que la seva fórmula dirà explícitament que els gais podran adoptar.
La majoria demòcrata votarà demà negativament en sessió de Consell General la presa en consideració de la proposta del PS per regular el matrimoni entre parelles del mateix sexe. Demà mateix, però, serà el dia triat perquè DA presenti el text alternatiu per regular aquesta qüestió. La consellera general Sílvia Riva justifica que no s'anomenin matrimonis per acontentar les diferents sensibilitats de DA i es decideixi per la designació unions civils. La fórmula regularà les adopcions entre parelles del mateix sexe i permetrà l'adopció a un membre, i que l'altre faci posteriorment la petició de paternitat.“Aquesta fòrmula permetrà seguir tenint uns drets i al mateix temps es diu obertament en el text que ells podran adoptar. Que amb la proposicó socialdemòcrata, això no queda clar”, afirma Riva.La consellera general socialdemòcrata Rosa Gili, tot i que lamenta que no es prengui en consideració la seva proposició de llei, està satisfeta que s'hagi reobert el debat entre la majoria taronja, que ha desembocat en la necessitat de regular les unions homosexuals. “Mai hem estat prlant d'un matrimoni eclesiàstic, sempre civil. Per tant entenem que no hi ha d'haver cap col•lisió amb l'esglèsia. És una pena perquè considerem que això serà una discriminació”, lamenta Gili.Mentre que Rosa Gili considera que no dir-ne matrimoni, com a Espanya i França, és discriminatori, la consellera demòcrata Sílvia Riva assenyala la voluntat d'igualar drets i posa com a exemple la llei de successions que defensarà demà al Consell General.Informa: Xavi Palma