- El MoraBanc Andorra 2016-2017 ha començat a treballar aquesta tarda. Ho fa amb moltes cares noves. Unes novetats que han de suposar tota una injecció d´il·lusió per a cos tècnic, plantilla i aficionats. L´equip farà la pretemporada amb les absències de Shermadini, Burjanadze i Schreiner, que estan disputant el Preeuropeu. S´incorporaran a final de setembre. - El Govern ha confirmat que des del març del 2015 estava al corrent de les presumptes amenaces de la policia espanyola a Higini Cierco l´estiu de 2014. Tot i així, l´executiu argumenta que poc més podia fer que emplaçar els màxims accionistes de BPA a denunciar-ho a la justícia, perquè el banc ja estava intervingut. - Alguns sectors del país critiquen el que consideren un abús per part de la justícia de la presó preventiva. És una prerrogativa que disposa la justícia si la instrucció d´un cas és complicada i s´allarga més del compte. En aquesta situació es troba l´exconseller delegat de BPA, Joan Pau Miquel. - Jaume Bartumeu creu que la qüestió rellevant és què va fer el Govern un cop se li va comunicar les presumptes amenaces de comandaments policials espanyols a Higini Cierco. L´exadvocat dels màxims accionistes de BPA respon així als que critiquen que les amenaces no es denunciessin abans. - Som Televisió amplia la seva oferta i ho fa amb canvis encaminats a proporcionar uns continguts cada cop més segmentats i ´a la carta´, amb l´objectiu d´alinear-se amb el seu proveïdor: Movistar+. Pel que fa al paquet de l´esport rei, el preu serà de 25 euros al mes, IGI a part, que permetrà visionar tots els partits de les principals competicions de futbol del món, inclosa la Champions.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

DA regularà les adopcions per part de parelles homosexuals

  Noticies » Política   28 de maig, 2014
www.andorradifusio.ad
DA presentarà demà una proposició de llei alternativa per regular les unions entre parelles del mateix sexe, que no s'anomenaran matrimonis. Ho farà el mateix dia que votarà en contra de la proposició de llei del PS per regular els matrimonis homosexuals. La consellera general demòcrata Sílvia Riva ha explicat que la seva fórmula dirà explícitament que els gais podran adoptar.
La majoria demòcrata votarà demà negativament en sessió de Consell General la presa en consideració de la proposta del PS per regular el matrimoni entre parelles del mateix sexe. Demà mateix, però, serà el dia triat perquè DA presenti el text alternatiu per regular aquesta qüestió. La consellera general Sílvia Riva justifica que no s'anomenin matrimonis per acontentar les diferents sensibilitats de DA i es decideixi per la designació unions civils. La fórmula regularà les adopcions entre parelles del mateix sexe i permetrà l'adopció a un membre, i que l'altre faci posteriorment la petició de paternitat.“Aquesta fòrmula permetrà seguir tenint uns drets i al mateix temps es diu obertament en el text que ells podran adoptar. Que amb la proposicó socialdemòcrata, això no queda clar”, afirma Riva.La consellera general socialdemòcrata Rosa Gili, tot i que lamenta que no es prengui en consideració la seva proposició de llei, està satisfeta que s'hagi reobert el debat entre la majoria taronja, que ha desembocat en la necessitat de regular les unions homosexuals. “Mai hem estat prlant d'un matrimoni eclesiàstic, sempre civil. Per tant entenem que no hi ha d'haver cap col•lisió amb l'esglèsia. És una pena perquè considerem que això serà una discriminació”, lamenta Gili.Mentre que Rosa Gili considera que no dir-ne matrimoni, com a Espanya i França, és discriminatori, la consellera demòcrata Sílvia Riva assenyala la voluntat d'igualar drets i posa com a exemple la llei de successions que defensarà demà al Consell General.Informa: Xavi Palma