Jordi Cinca assegura que els Estats Units no van fer cap advertiment, ni pels canals oficials ni extraoficialment, sobre males pràctiques de BPA, fins que es va emetre la nota del FinCen. També ha dit que hi ha polítics, i ha citat expressament Socialdemocràcia i Progrés, que usen aquesta crisi per treure rèdits polítics i desgastar el Govern.  -  És ja una tradició que el comú de la Massana feliciti els centenaris de la parròquia. Avui ha estat el torn de Daniel Armengol Millat, l´avi de l´exconseller general. Avui ha rebut la visita dels cònsols de la Massana per portar-li un pastís i celebrar el seu 100 aniversari.  -  Les eleccions municipals espanyoles han fet resorgir el problema dels residents que no poden votar ni al seu lloc d´origen ni a Andorra, on l´accés a la nacionalitat és un requisit imprescindible per adquirir drets polítics. El PS impulsarà, en aquest sentit, una recollida de signatures per promoure que els residents puguin votar, inicialment, a les eleccions comunals.  -  Càritas Andorrana ha presentat aquest matí la memòria d´activitats del 2014. S´han atès un miler de persones, quasi un 20% menys que fa un parell d´anys. El nivell de pobresa al país se situa entre el 10 i el 15%. Des de l´entitat es fa una crida al voluntariat. A hores d´ara Càritas Andorrana i les parroquials sumen prop d´un centenar de voluntaris.  -  Ramon Cierco, copropietari de BPA, ha declarat que les autoritats nord-americanes els han tractat injustament en acusa el banc de netejar fons de grups criminals. Són les primeres declaracions que fa sobre aquesta qüestió després de la intervenció de BPA i les ha realitzat al "Wall Street Journal", el prestigiós diari econòmic nord-americà.  -  

DA regularà les adopcions per part de parelles homosexuals

DA presentarà demà una proposició de llei alternativa per regular les unions entre parelles del mateix sexe, que no s'anomenaran matrimonis. Ho farà el mateix dia que votarà en contra de la proposició de llei del PS per regular els matrimonis homosexuals. La consellera general demòcrata Sílvia Riva ha explicat que la seva fórmula dirà explícitament que els gais podran adoptar.

La majoria demòcrata votarà demà negativament en sessió de Consell General la presa en consideració de la proposta del PS per regular el matrimoni entre parelles del mateix sexe.

Demà mateix, però, serà el dia triat perquè DA presenti el text alternatiu per regular aquesta qüestió. La consellera general Sílvia Riva justifica que no s'anomenin matrimonis per acontentar les diferents sensibilitats de DA i es decideixi per la designació unions civils.

La fórmula regularà les adopcions entre parelles del mateix sexe i permetrà l'adopció a un membre, i que l'altre faci posteriorment la petició de paternitat.

“Aquesta fòrmula permetrà seguir tenint uns drets i al mateix temps es diu obertament en el text que ells podran adoptar. Que amb la proposicó socialdemòcrata, això no queda clar”, afirma Riva.

La consellera general socialdemòcrata Rosa Gili, tot i que lamenta que no es prengui en consideració la seva proposició de llei, està satisfeta que s'hagi reobert el debat entre la majoria taronja, que ha desembocat en la necessitat de regular les unions homosexuals.

“Mai hem estat prlant d’un matrimoni eclesiàstic, sempre civil. Per tant entenem que no hi ha d’haver cap col•lisió amb l’esglèsia. És una pena perquè considerem que això serà una discriminació”, lamenta Gili.

Mentre que Rosa Gili considera que no dir-ne matrimoni, com a Espanya i França, és discriminatori, la consellera demòcrata Sílvia Riva assenyala la voluntat d'igualar drets i posa com a exemple la llei de successions que defensarà demà al Consell General.

Informa: Xavi Palma