El sector de Pal de Vallnord ha acollit aquest matí el Memorial Xavier Barios d´esquí. Sissi Hinterreitner ha estat la vencedora en categoria femenina. En la masculina s´ha imposat l´espanyol Pol Carreras i el millor andorrà ha estat Arnau Puig, en tercera posició. Ha estat la darrera cita abans del Mundial júnior de Noruega.  -  La policia alerta de casos d´extorsió a persones que intercanvien per internet imatges personals de caràcter sexual. Un any després de detectar-se per primer cop, la policia constata un repunt d´aquest tipus de xantatge. Un cop s´intercanvien les imatges íntimes, a la víctima li reclamen diners per evitar-ne la difusió.  -  Dos dies després de les eleccions els partits analitzen els resultats i es preparen pel nou Consell General. Demòcrates per Andorra i Liberals coincideixen que s´aclareixen els posicionaments polítics. Junts i SDP volen fer grups parlamentaris propis i negocien aquests dies per aconseguir-ho.  -  Antoni Martí comptarà amb la majoria de ministres pel futur gabinet tot i que hi afegirà noves incorporacions. Saboya, Cinca, Espot i Alcobé continuarien, si bé amb canvis a les carteres que ocupen. La intenció de Martí és fer un model diferent de ministeris, trencant les grans carteres. Entre les cares noves que s´incorporarien hi ha l´exconsellera Sílvia Calvó; l´excònsol Rosa Ferrer o la directora de l´Escola Andorrana, Ester Vilarrubla.  -  

DA regularà les adopcions per part de parelles homosexuals

DA presentarà demà una proposició de llei alternativa per regular les unions entre parelles del mateix sexe, que no s'anomenaran matrimonis. Ho farà el mateix dia que votarà en contra de la proposició de llei del PS per regular els matrimonis homosexuals. La consellera general demòcrata Sílvia Riva ha explicat que la seva fórmula dirà explícitament que els gais podran adoptar.

La majoria demòcrata votarà demà negativament en sessió de Consell General la presa en consideració de la proposta del PS per regular el matrimoni entre parelles del mateix sexe.

Demà mateix, però, serà el dia triat perquè DA presenti el text alternatiu per regular aquesta qüestió. La consellera general Sílvia Riva justifica que no s'anomenin matrimonis per acontentar les diferents sensibilitats de DA i es decideixi per la designació unions civils.

La fórmula regularà les adopcions entre parelles del mateix sexe i permetrà l'adopció a un membre, i que l'altre faci posteriorment la petició de paternitat.

“Aquesta fòrmula permetrà seguir tenint uns drets i al mateix temps es diu obertament en el text que ells podran adoptar. Que amb la proposicó socialdemòcrata, això no queda clar”, afirma Riva.

La consellera general socialdemòcrata Rosa Gili, tot i que lamenta que no es prengui en consideració la seva proposició de llei, està satisfeta que s'hagi reobert el debat entre la majoria taronja, que ha desembocat en la necessitat de regular les unions homosexuals.

“Mai hem estat prlant d’un matrimoni eclesiàstic, sempre civil. Per tant entenem que no hi ha d’haver cap col•lisió amb l’esglèsia. És una pena perquè considerem que això serà una discriminació”, lamenta Gili.

Mentre que Rosa Gili considera que no dir-ne matrimoni, com a Espanya i França, és discriminatori, la consellera demòcrata Sílvia Riva assenyala la voluntat d'igualar drets i posa com a exemple la llei de successions que defensarà demà al Consell General.

Informa: Xavi Palma