- El director de Salut, Josep Casals va presentar divendres, tot just abans de marxar de vacances, la dimissió al ministre Carles Álvarez. El Govern atribueix la renúncia al desgast i nega desavinences en el fons de la reforma sanitària. - El Govern ha adjudicat la concessió del Centre Residencial Medicoesportiu en alçada a l´edifici de Sud Radio, al cap del port d´Envalira. L´empresa concessionària invertirà al voltant d´onze milions euros per tal que l´equipament estigui integrat en l´entorn i es minimitzi l´impacte visual. La concessió és per quaranta anys. - El consell de ministres ha aprovat el projecte de llei del cos de bombers i les modificacions de les lleis de la policia i el cos penitenciari. Les tres lleis unifiquen moltes de les condicions laborals dels tres cossos especials. Tot i així es mantenen diferències, com ara que els bombers podran fer vaga respectant els serveis mínims i els policies i els penitenciaris, no. - Raphael i el tenor Juan Diego Flórez són dos dels cantants estrella que actuaran a Andorra la Vella en breu. Les entrades per tots dos concerts surten a la venda dilluns, amb preus que oscil·len entre 40 i 60 euros. - S´ajornen fins al 18 d´agost les declaracions d´Higini i Ramon Cierco a la Batllia. Els accionistes majoritaris de Banca Privada havien de declarar avui i demà. El motiu de l´ajormament és el canvi d´advocat. L´excap de Govern Jaume Bartumeu ha estat substituït per l´excomissària i consellera comunal Maribel Lafoz.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

DA regularà les adopcions per part de parelles homosexuals

  Noticies » Política   28 de maig, 2014
www.andorradifusio.ad
DA presentarà demà una proposició de llei alternativa per regular les unions entre parelles del mateix sexe, que no s'anomenaran matrimonis. Ho farà el mateix dia que votarà en contra de la proposició de llei del PS per regular els matrimonis homosexuals. La consellera general demòcrata Sílvia Riva ha explicat que la seva fórmula dirà explícitament que els gais podran adoptar.
La majoria demòcrata votarà demà negativament en sessió de Consell General la presa en consideració de la proposta del PS per regular el matrimoni entre parelles del mateix sexe. Demà mateix, però, serà el dia triat perquè DA presenti el text alternatiu per regular aquesta qüestió. La consellera general Sílvia Riva justifica que no s'anomenin matrimonis per acontentar les diferents sensibilitats de DA i es decideixi per la designació unions civils. La fórmula regularà les adopcions entre parelles del mateix sexe i permetrà l'adopció a un membre, i que l'altre faci posteriorment la petició de paternitat.“Aquesta fòrmula permetrà seguir tenint uns drets i al mateix temps es diu obertament en el text que ells podran adoptar. Que amb la proposicó socialdemòcrata, això no queda clar”, afirma Riva.La consellera general socialdemòcrata Rosa Gili, tot i que lamenta que no es prengui en consideració la seva proposició de llei, està satisfeta que s'hagi reobert el debat entre la majoria taronja, que ha desembocat en la necessitat de regular les unions homosexuals. “Mai hem estat prlant d'un matrimoni eclesiàstic, sempre civil. Per tant entenem que no hi ha d'haver cap col•lisió amb l'esglèsia. És una pena perquè considerem que això serà una discriminació”, lamenta Gili.Mentre que Rosa Gili considera que no dir-ne matrimoni, com a Espanya i França, és discriminatori, la consellera demòcrata Sílvia Riva assenyala la voluntat d'igualar drets i posa com a exemple la llei de successions que defensarà demà al Consell General.Informa: Xavi Palma