- L´estafa dels pares de Nadia, la nena afectada per una malaltia rara, podria ser molt superior al que es pensava. Segons noves informacions dels mossos d´esquadra, la quantitat reunida pels pares podria superar els 900.000 euros, obtinguts a partir de donatius destinats a una intervenció mèdica d´envergadura. D´aquesta quantitat se n´haurien gastat prop de 600.000. Els moviments bancaris mostren una gran quantitat de reintegraments i despeses sense relació amb el tractament. - Definitivament Joaquim Rodríguez no competirà com a ciclista professional la temporada que ve. Després de meditar-ho amb la família, el Purito ha anunciat al seu compte d´Instagram que abandona definitivament el ciclisme professional. Com estava previst inicialment el ciclista català ocuparà un càrrec important a l´organigrama tècnic de l´equip Bahrein-Merida. - Cada vegada és més difícil trobar habitatges de lloguer a Andorra la Vella i Escaldes-Engordany. L´AGIA ho atribueix a una demanda superior a l´oferta. També afirma que els preus s´han apujat moderadament. - Vall Banc espera contractar el 2017 una vintena de treballadors. Una ampliació de la plantilla per respondre a l´increment dels actius gestionats, previst per l´entitat bancària. Vall Banc té actualment 150 treballadors, un centenar menys que BPA. - Ja han entrat al país més de 100.000 vehicles, amb motiu del doble pont a Espanya. Una xifra que fa preveure que aquest diumenge es podria arribar als 130.000. Aquest matí ha estat marcat, de nou, per les retencions. A les parròquies altes també han constatat una forta afluència de turistes.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

DA regularà les adopcions per part de parelles homosexuals

  Noticies » Política   28 de maig, 2014
www.andorradifusio.ad
DA presentarà demà una proposició de llei alternativa per regular les unions entre parelles del mateix sexe, que no s'anomenaran matrimonis. Ho farà el mateix dia que votarà en contra de la proposició de llei del PS per regular els matrimonis homosexuals. La consellera general demòcrata Sílvia Riva ha explicat que la seva fórmula dirà explícitament que els gais podran adoptar.
La majoria demòcrata votarà demà negativament en sessió de Consell General la presa en consideració de la proposta del PS per regular el matrimoni entre parelles del mateix sexe. Demà mateix, però, serà el dia triat perquè DA presenti el text alternatiu per regular aquesta qüestió. La consellera general Sílvia Riva justifica que no s'anomenin matrimonis per acontentar les diferents sensibilitats de DA i es decideixi per la designació unions civils. La fórmula regularà les adopcions entre parelles del mateix sexe i permetrà l'adopció a un membre, i que l'altre faci posteriorment la petició de paternitat.“Aquesta fòrmula permetrà seguir tenint uns drets i al mateix temps es diu obertament en el text que ells podran adoptar. Que amb la proposicó socialdemòcrata, això no queda clar”, afirma Riva.La consellera general socialdemòcrata Rosa Gili, tot i que lamenta que no es prengui en consideració la seva proposició de llei, està satisfeta que s'hagi reobert el debat entre la majoria taronja, que ha desembocat en la necessitat de regular les unions homosexuals. “Mai hem estat prlant d'un matrimoni eclesiàstic, sempre civil. Per tant entenem que no hi ha d'haver cap col•lisió amb l'esglèsia. És una pena perquè considerem que això serà una discriminació”, lamenta Gili.Mentre que Rosa Gili considera que no dir-ne matrimoni, com a Espanya i França, és discriminatori, la consellera demòcrata Sílvia Riva assenyala la voluntat d'igualar drets i posa com a exemple la llei de successions que defensarà demà al Consell General.Informa: Xavi Palma