Standard and Poor´s manté el ràting d´Andorra. Avui ha publicat una nota on ho justifica perquè es constata l´estabilitat del sistema financer. Manté, però, la perspectiva negativa en considerar que hi ha possibilitats que el ràting baixi en els propers 18 mesos. La nota indica que dependrà del final del procés de resolució de BPA.Andorra i la Unió Europea han signat a Brussel·les l´acord d´intercanvi automàtic d´informació fiscal. Un pas important, segons el ministre de Finances, que reforça el compromís a favor de la transparencia i contra el frau fiscal. En les properes setmanes es trametrà a tràmit parlamentari perquè el pugui ratificar el Consell General.La Confederació Empresarial vol augmentar la inversió xinesa, situada en 1 milió d´euros, basant-se en una fiscalitat competitiva. Així ho ha afirmat durant la jornada empresarial entre tots dos estats que s´ha celebrat avui.L´advocat de la familia Pujol Jean Michel - Rascaigneres i el d´alguns gestors bancaris dels comptes de la familia, Manuel Pujadas, han criticat l´actuació de la batlle i creu que s´ha actuat en contra de la independència judicial d´Andorra. Estudien emprendre accions legals contra el procediment en aquesta comissió rogatòria perquè es va actuar amb mala fe processal..El grup parlamentari demòcrata demana legislar el sector biomèdic abans d´autoritzar l´entrada de l´Institut Marquès. És la posició de la majoria del grup parlametari, compartida pel ministre de Salut, Carles Alvarez Marfany, davant els dubtes que hi ha. Des del Govern s´apropen posicions. S´aposta per regular les activitats i continuar les negociacions.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

DA regularà les adopcions per part de parelles homosexuals

  Noticies » Política   28 de maig, 2014
www.andorradifusio.ad
DA presentarà demà una proposició de llei alternativa per regular les unions entre parelles del mateix sexe, que no s'anomenaran matrimonis. Ho farà el mateix dia que votarà en contra de la proposició de llei del PS per regular els matrimonis homosexuals. La consellera general demòcrata Sílvia Riva ha explicat que la seva fórmula dirà explícitament que els gais podran adoptar.
La majoria demòcrata votarà demà negativament en sessió de Consell General la presa en consideració de la proposta del PS per regular el matrimoni entre parelles del mateix sexe. Demà mateix, però, serà el dia triat perquè DA presenti el text alternatiu per regular aquesta qüestió. La consellera general Sílvia Riva justifica que no s'anomenin matrimonis per acontentar les diferents sensibilitats de DA i es decideixi per la designació unions civils. La fórmula regularà les adopcions entre parelles del mateix sexe i permetrà l'adopció a un membre, i que l'altre faci posteriorment la petició de paternitat.“Aquesta fòrmula permetrà seguir tenint uns drets i al mateix temps es diu obertament en el text que ells podran adoptar. Que amb la proposicó socialdemòcrata, això no queda clar”, afirma Riva.La consellera general socialdemòcrata Rosa Gili, tot i que lamenta que no es prengui en consideració la seva proposició de llei, està satisfeta que s'hagi reobert el debat entre la majoria taronja, que ha desembocat en la necessitat de regular les unions homosexuals. “Mai hem estat prlant d'un matrimoni eclesiàstic, sempre civil. Per tant entenem que no hi ha d'haver cap col•lisió amb l'esglèsia. És una pena perquè considerem que això serà una discriminació”, lamenta Gili.Mentre que Rosa Gili considera que no dir-ne matrimoni, com a Espanya i França, és discriminatori, la consellera demòcrata Sílvia Riva assenyala la voluntat d'igualar drets i posa com a exemple la llei de successions que defensarà demà al Consell General.Informa: Xavi Palma