El MoraBanc Andorra ha aprofitat la Fira d´Andorra la Vella per fer la prèvia del partit de demà a Manresa en un escenari diferent de l´habitual, a l´estand que té el club dins el recinte. El portuguès Betinho i el tècnic, Joan Peñarroya, han destacat la dificultat del partit de demà. El de demà serà el segon partit sense el lesionat Víctor Sada. Tot i això, Guille Colom ha entrat en la convocatòria.  -  Els tècnics de l´Agència Espanyola de Seguretat Aèria han visitat aquesta setmana l´Aeroport Andorra-la Seu. El motiu ha estat comprovar els equipaments de seguretat de la instal·lació i els sistemes d´informació de vol, així com les recents obres a la terminal.   -  La cantant i actriu Maria de Medeiros va ser ahir la protagonista d´una nova actuació del Festival Narciso Yepes. Va ser en un Auditori Nacional mig ple on de Medeiros va presentar el seu últim àlbum, "Pájaros eternos". Un treball amb el qual s´estrena com a compositora i repassa diferents estils musicals.  -  La tardor és temps de verema i avui l´ha començat la Borda Sabaté. L´objectiu és comercialitzar aquesta temporada almenys 3.000 ampolles de vi blanc i més d´un miler de vi negre.  -  La Fira d´Andorra la Vella és, sense dubte, l´esdeveniment central d´aquest cap de setmana al país. El matí s´ha viscut amb força ambient als tres espais que integren la fira, amb un total de 185 expositors. Avui, ens hem centrat en el sector de la venda de vehicles, que en fa un balanç positiu i confirma els símptomes de recuperació.  -  

DA regularà les adopcions per part de parelles homosexuals

DA presentarà demà una proposició de llei alternativa per regular les unions entre parelles del mateix sexe, que no s'anomenaran matrimonis. Ho farà el mateix dia que votarà en contra de la proposició de llei del PS per regular els matrimonis homosexuals. La consellera general demòcrata Sílvia Riva ha explicat que la seva fórmula dirà explícitament que els gais podran adoptar.

La majoria demòcrata votarà demà negativament en sessió de Consell General la presa en consideració de la proposta del PS per regular el matrimoni entre parelles del mateix sexe.

Demà mateix, però, serà el dia triat perquè DA presenti el text alternatiu per regular aquesta qüestió. La consellera general Sílvia Riva justifica que no s'anomenin matrimonis per acontentar les diferents sensibilitats de DA i es decideixi per la designació unions civils.

La fórmula regularà les adopcions entre parelles del mateix sexe i permetrà l'adopció a un membre, i que l'altre faci posteriorment la petició de paternitat.

“Aquesta fòrmula permetrà seguir tenint uns drets i al mateix temps es diu obertament en el text que ells podran adoptar. Que amb la proposicó socialdemòcrata, això no queda clar”, afirma Riva.

La consellera general socialdemòcrata Rosa Gili, tot i que lamenta que no es prengui en consideració la seva proposició de llei, està satisfeta que s'hagi reobert el debat entre la majoria taronja, que ha desembocat en la necessitat de regular les unions homosexuals.

“Mai hem estat prlant d’un matrimoni eclesiàstic, sempre civil. Per tant entenem que no hi ha d’haver cap col•lisió amb l’esglèsia. És una pena perquè considerem que això serà una discriminació”, lamenta Gili.

Mentre que Rosa Gili considera que no dir-ne matrimoni, com a Espanya i França, és discriminatori, la consellera demòcrata Sílvia Riva assenyala la voluntat d'igualar drets i posa com a exemple la llei de successions que defensarà demà al Consell General.

Informa: Xavi Palma