Els socialdemòcrates han trobat tres punts d´inconstitucionalitat en la modificació de la llei de patrimoni cultural que es votarà demà. Segons un informe encarregat pel grup parlamentari, la modificació aniria en contra de la Carta Magna perquè atorga als comuns una potestat governamental. Per aquest motiu, el grup socialdemòcrata enviarà l´informe als Coprínceps.  -  El pianista i compositor, Jordi Barceló, farà un concert a l´Auditori Nacional el 26 de setembre per finançar l´enregistrament del seu proper disc. Serà el tercer, i portarà per títol ´Esperança´, igual que el tema central que gira entorn a la figura del seu amic, el doctor Sergi Victorio, que va morir ara fa uns mesos a causa d´un càncer.   -  El president de la CEA es mostra crític amb el Govern per no haver desenvolupat reformes, segons ell, indispensables. Xavier Altimir considera imprescindible modificar la llei de Funció Pública i el codi de relacions laborals. A més, considera que la reforma de la llei de la CASS es queda curta i només servirà per ajornar l´agonia.   -  La plataforma de sindicats de funcionaris ha confirmat que presentarà un recurs contra la tramitació de la llei de reforma dels complements de pensió dels empleats públics perquè creu que s´ha fet de forma irregular. Així ho ha explicat després de trobar-se amb el grup parlamentari demòcrata.  -  Pedaland es posarà en marxa aquesta setmana, i avui ja s´ultimaven els preparatius. Aquest matí s´han instal·lat els suports on aniran les bicicletes i s´han fet les proves per comprovar que els sistemes electrònics funcionin correctament.  -  

DA regularà les adopcions per part de parelles homosexuals

DA presentarà demà una proposició de llei alternativa per regular les unions entre parelles del mateix sexe, que no s'anomenaran matrimonis. Ho farà el mateix dia que votarà en contra de la proposició de llei del PS per regular els matrimonis homosexuals. La consellera general demòcrata Sílvia Riva ha explicat que la seva fórmula dirà explícitament que els gais podran adoptar.

La majoria demòcrata votarà demà negativament en sessió de Consell General la presa en consideració de la proposta del PS per regular el matrimoni entre parelles del mateix sexe.

Demà mateix, però, serà el dia triat perquè DA presenti el text alternatiu per regular aquesta qüestió. La consellera general Sílvia Riva justifica que no s'anomenin matrimonis per acontentar les diferents sensibilitats de DA i es decideixi per la designació unions civils.

La fórmula regularà les adopcions entre parelles del mateix sexe i permetrà l'adopció a un membre, i que l'altre faci posteriorment la petició de paternitat.

“Aquesta fòrmula permetrà seguir tenint uns drets i al mateix temps es diu obertament en el text que ells podran adoptar. Que amb la proposicó socialdemòcrata, això no queda clar”, afirma Riva.

La consellera general socialdemòcrata Rosa Gili, tot i que lamenta que no es prengui en consideració la seva proposició de llei, està satisfeta que s'hagi reobert el debat entre la majoria taronja, que ha desembocat en la necessitat de regular les unions homosexuals.

“Mai hem estat prlant d’un matrimoni eclesiàstic, sempre civil. Per tant entenem que no hi ha d’haver cap col•lisió amb l’esglèsia. És una pena perquè considerem que això serà una discriminació”, lamenta Gili.

Mentre que Rosa Gili considera que no dir-ne matrimoni, com a Espanya i França, és discriminatori, la consellera demòcrata Sílvia Riva assenyala la voluntat d'igualar drets i posa com a exemple la llei de successions que defensarà demà al Consell General.

Informa: Xavi Palma