- El Govern ha entrat a tràmit parlamentari el conveni per evitar la doble imposició amb Portugal, per tal que pugui ser ratificat pel Consell General. Al mateix temps, el consell de ministres de Portugal també n´ha aprovat la tramesa a l´Assemblea de la República. - La despesa de la branca general de la CASS segueix augmentant. Amb tot, s´ha moderat durant el segon trimestre de l´any gràcies, en part, al descens en la despesa de prestacions econòmiques. El consell d´administració de la parapública constata la recuperació del nombre d´assalariats i un important increment en els ingressos de la branca jubilació. - Segons SDP, el fet és greu i lamentable i Meritxell Mateu ha de tornar immediatament l´escó. Més enllà de si és legal que Mateu cobrés de BPA essent consellera a ple temps, la formació ho considera una falta d´ètica. Segons el secretari d´organització, Joan Marc Miralles, ha traït la confiança de la ciutadania i el jurament que va fer de la Constitució. - El síndic general ha defensat que l´activitat com a consellera general no és incompatible amb treballar d´assessora de BPA. Vicenç Mateu, però, reconeix no haver conegut la relació laboral de la consellera amb el banc fins fa poc. - El partit liberal demana la dimissió immediata de Meritxell Mateu. Amadeu Rossell, secretari general del partit, ha qualificat de doble moral el fet que la consellera general estigués cobrant de BPA per assessoraments sense declarar a la CASS, alhora que defensava la intervenció del banc.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

DA regularà les adopcions per part de parelles homosexuals

  Noticies » Política   28 de maig, 2014
www.andorradifusio.ad
DA presentarà demà una proposició de llei alternativa per regular les unions entre parelles del mateix sexe, que no s'anomenaran matrimonis. Ho farà el mateix dia que votarà en contra de la proposició de llei del PS per regular els matrimonis homosexuals. La consellera general demòcrata Sílvia Riva ha explicat que la seva fórmula dirà explícitament que els gais podran adoptar.
La majoria demòcrata votarà demà negativament en sessió de Consell General la presa en consideració de la proposta del PS per regular el matrimoni entre parelles del mateix sexe. Demà mateix, però, serà el dia triat perquè DA presenti el text alternatiu per regular aquesta qüestió. La consellera general Sílvia Riva justifica que no s'anomenin matrimonis per acontentar les diferents sensibilitats de DA i es decideixi per la designació unions civils. La fórmula regularà les adopcions entre parelles del mateix sexe i permetrà l'adopció a un membre, i que l'altre faci posteriorment la petició de paternitat.“Aquesta fòrmula permetrà seguir tenint uns drets i al mateix temps es diu obertament en el text que ells podran adoptar. Que amb la proposicó socialdemòcrata, això no queda clar”, afirma Riva.La consellera general socialdemòcrata Rosa Gili, tot i que lamenta que no es prengui en consideració la seva proposició de llei, està satisfeta que s'hagi reobert el debat entre la majoria taronja, que ha desembocat en la necessitat de regular les unions homosexuals. “Mai hem estat prlant d'un matrimoni eclesiàstic, sempre civil. Per tant entenem que no hi ha d'haver cap col•lisió amb l'esglèsia. És una pena perquè considerem que això serà una discriminació”, lamenta Gili.Mentre que Rosa Gili considera que no dir-ne matrimoni, com a Espanya i França, és discriminatori, la consellera demòcrata Sílvia Riva assenyala la voluntat d'igualar drets i posa com a exemple la llei de successions que defensarà demà al Consell General.Informa: Xavi Palma