El MoraBanc Andorra va completar ahir la primera sessió d´entrenament com a equip ACB. Va ser al pavelló Joan Alay, a l´espera de la posada a punt del Poliesportiu d´Andorra. Malgrat les absències importants, ahir vam poder veure sobre el parquet bona part de les figures del MoraBanc Andorra.  -  La policia investiga un robatori en un domicili particular. Els fets es van produir ahir a l´avinguda Riberaygua d´Andorra la Vella a plena llum del dia. Un grup organitzat va forçar la porta d´entrada al pis i es va endur diners i joies.  -  Bon balanç de Naturlàndia en aquesta temporada. La reponsable comercial de l´ecoparc, Vicky Grau, preveu tancar l´estiu amb un increment de visitants del 40% respecte al mateix període del l´any passat. A més, s´ha aconseguit que els visitants facin més activitats i no es concentrin tant al Tobotronc.  -  La setmana vinent la família Pujol al complet s´adherirà a la denúncia de vulneració del secret bancari presentada ahir per Jordi Pujol Ferrusola. Els Pujol recorreran també la comissió rogatòria d´un jutjat de Barcelona que demana els comptes de tots els membres de la família arran de la denúncia del sindicat Manos Limpias contra el matrimoni Pujol Ferrusola. La Batllia haurà de decidir si accepta o no aquesta petició d´informació fiscal.  -  

DA regularà les adopcions per part de parelles homosexuals

DA presentarà demà una proposició de llei alternativa per regular les unions entre parelles del mateix sexe, que no s'anomenaran matrimonis. Ho farà el mateix dia que votarà en contra de la proposició de llei del PS per regular els matrimonis homosexuals. La consellera general demòcrata Sílvia Riva ha explicat que la seva fórmula dirà explícitament que els gais podran adoptar.

La majoria demòcrata votarà demà negativament en sessió de Consell General la presa en consideració de la proposta del PS per regular el matrimoni entre parelles del mateix sexe.

Demà mateix, però, serà el dia triat perquè DA presenti el text alternatiu per regular aquesta qüestió. La consellera general Sílvia Riva justifica que no s'anomenin matrimonis per acontentar les diferents sensibilitats de DA i es decideixi per la designació unions civils.

La fórmula regularà les adopcions entre parelles del mateix sexe i permetrà l'adopció a un membre, i que l'altre faci posteriorment la petició de paternitat.

“Aquesta fòrmula permetrà seguir tenint uns drets i al mateix temps es diu obertament en el text que ells podran adoptar. Que amb la proposicó socialdemòcrata, això no queda clar”, afirma Riva.

La consellera general socialdemòcrata Rosa Gili, tot i que lamenta que no es prengui en consideració la seva proposició de llei, està satisfeta que s'hagi reobert el debat entre la majoria taronja, que ha desembocat en la necessitat de regular les unions homosexuals.

“Mai hem estat prlant d’un matrimoni eclesiàstic, sempre civil. Per tant entenem que no hi ha d’haver cap col•lisió amb l’esglèsia. És una pena perquè considerem que això serà una discriminació”, lamenta Gili.

Mentre que Rosa Gili considera que no dir-ne matrimoni, com a Espanya i França, és discriminatori, la consellera demòcrata Sílvia Riva assenyala la voluntat d'igualar drets i posa com a exemple la llei de successions que defensarà demà al Consell General.

Informa: Xavi Palma