- La creació d´un grup específic de policia judicial adscrita a l´administració de justícia i que s´encarregui únicament d´aquesta tasca haurà d´esperar que s´ampliï la plantilla. Actualment aquest servei es dóna a demanda de batlles i fiscals, però els agents fan també altres tasques d´investigació. - La sala penal del Tribunal Superior ha desestimat l´apel·lació del ministeri fiscal contra la condemna dictada per Corts a l´exmarit de la doctora Rosa Maria Bruni per sostracció de menors. Per tant, es confirma la sentència del Tribunal de Corts, que va condemnar a un any de presó condicional l´exmarit de la psiquiatra. - El llargmetratge "73 minutos", rodat íntegrament al país per Josep Pozo, va ser projectat per primera vegada aquest cap de setmana al Festival Som Cinema, a Lleida. Un primer test davant del públic que culminarà amb la preestrena a principi del 2017. - El Govern prepara una llei de mesures urgents per adaptar-se a la convenció de drets de persones amb discapacitat de les Nacions Unides, en vigor des del 2014. Un text que modificarà, de cop, unes vint lleis. D´altra banda, diu que l´executiu estudiarà la ILP que demana allargar dos mesos els permisos de maternitat. - El cap de Govern i el síndic general han visitat aquest dilluns el Copríncep episcopal per traslladar-li les últimes reunions de l´executiu amb les autoritats europees. Antoni Martí ha destacat la bona sintonia amb Europa en relació amb l´acord d´associació. El cap de Govern es reunirà properament amb els grups parlamentaris per buscar cohesió en els reptes de país.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

DA regularà les adopcions per part de parelles homosexuals

  Noticies » Política   28 de maig, 2014
www.andorradifusio.ad
DA presentarà demà una proposició de llei alternativa per regular les unions entre parelles del mateix sexe, que no s'anomenaran matrimonis. Ho farà el mateix dia que votarà en contra de la proposició de llei del PS per regular els matrimonis homosexuals. La consellera general demòcrata Sílvia Riva ha explicat que la seva fórmula dirà explícitament que els gais podran adoptar.
La majoria demòcrata votarà demà negativament en sessió de Consell General la presa en consideració de la proposta del PS per regular el matrimoni entre parelles del mateix sexe. Demà mateix, però, serà el dia triat perquè DA presenti el text alternatiu per regular aquesta qüestió. La consellera general Sílvia Riva justifica que no s'anomenin matrimonis per acontentar les diferents sensibilitats de DA i es decideixi per la designació unions civils. La fórmula regularà les adopcions entre parelles del mateix sexe i permetrà l'adopció a un membre, i que l'altre faci posteriorment la petició de paternitat.“Aquesta fòrmula permetrà seguir tenint uns drets i al mateix temps es diu obertament en el text que ells podran adoptar. Que amb la proposicó socialdemòcrata, això no queda clar”, afirma Riva.La consellera general socialdemòcrata Rosa Gili, tot i que lamenta que no es prengui en consideració la seva proposició de llei, està satisfeta que s'hagi reobert el debat entre la majoria taronja, que ha desembocat en la necessitat de regular les unions homosexuals. “Mai hem estat prlant d'un matrimoni eclesiàstic, sempre civil. Per tant entenem que no hi ha d'haver cap col•lisió amb l'esglèsia. És una pena perquè considerem que això serà una discriminació”, lamenta Gili.Mentre que Rosa Gili considera que no dir-ne matrimoni, com a Espanya i França, és discriminatori, la consellera demòcrata Sílvia Riva assenyala la voluntat d'igualar drets i posa com a exemple la llei de successions que defensarà demà al Consell General.Informa: Xavi Palma