El Morabanc Andorra torna a l´elit del bàsquet aquesta tarda i ho fa a la Lliga Catalana, trofeu Tricentenari. El Morabanc es jugarà l´accés a la final contra el FIACT Joventut, l´únic que l´ha derrotat a la pretemporada.  -  La cònsol major de Sant Julià ha dit que sense la congelació de les transferències als comuns l´endeutament no seria tan elevat. Montserrat Gil ha tornat a manifestar la seva oposició a la congelació del Govern i ha dit que difícilment es poden retallar partides com les socials.  -  L´assemblea de treballadors de la funció pública vol plantejar avui vagues de zel. El secretari general de l´USdA, Gabriel Ubach, ha explicat que serà una de les mesures proposades per protestar contra els canvis en els complements de jubilació de la funció pública que s´hauran de decidir aquest vespre.  -  Avui se celebra el Dia de la gent gran. El col·lectiu demana l´increment de les pensions. 10.000 padrins cobren de mitjana uns 500 euros, segons dades de la CASS. El representant dels jubilats a la Seguretat Social alerta que cal estar atents a la nova llei que estableix que les pensions es podran abaixar en el futur si minva la proporció de cotitzants a la CASS respecte dels jubilats.  -  

DA regularà les adopcions per part de parelles homosexuals

DA presentarà demà una proposició de llei alternativa per regular les unions entre parelles del mateix sexe, que no s'anomenaran matrimonis. Ho farà el mateix dia que votarà en contra de la proposició de llei del PS per regular els matrimonis homosexuals. La consellera general demòcrata Sílvia Riva ha explicat que la seva fórmula dirà explícitament que els gais podran adoptar.

La majoria demòcrata votarà demà negativament en sessió de Consell General la presa en consideració de la proposta del PS per regular el matrimoni entre parelles del mateix sexe.

Demà mateix, però, serà el dia triat perquè DA presenti el text alternatiu per regular aquesta qüestió. La consellera general Sílvia Riva justifica que no s'anomenin matrimonis per acontentar les diferents sensibilitats de DA i es decideixi per la designació unions civils.

La fórmula regularà les adopcions entre parelles del mateix sexe i permetrà l'adopció a un membre, i que l'altre faci posteriorment la petició de paternitat.

“Aquesta fòrmula permetrà seguir tenint uns drets i al mateix temps es diu obertament en el text que ells podran adoptar. Que amb la proposicó socialdemòcrata, això no queda clar”, afirma Riva.

La consellera general socialdemòcrata Rosa Gili, tot i que lamenta que no es prengui en consideració la seva proposició de llei, està satisfeta que s'hagi reobert el debat entre la majoria taronja, que ha desembocat en la necessitat de regular les unions homosexuals.

“Mai hem estat prlant d’un matrimoni eclesiàstic, sempre civil. Per tant entenem que no hi ha d’haver cap col•lisió amb l’esglèsia. És una pena perquè considerem que això serà una discriminació”, lamenta Gili.

Mentre que Rosa Gili considera que no dir-ne matrimoni, com a Espanya i França, és discriminatori, la consellera demòcrata Sílvia Riva assenyala la voluntat d'igualar drets i posa com a exemple la llei de successions que defensarà demà al Consell General.

Informa: Xavi Palma