El MoraBanc Andorra ha aconseguit aquest diumenge la primera victòria a la lliga ACB lluny del Poliesportiu. Els andorrans han superat el Sevilla a domicili per 57 a 77. És el quart triomf del MoraBanc en el que portem de temporada. Bogris ha brillat, amb 20 punts.  -  La temporada d´hivern de l´aeroport de Lleida-Alguaire ha arrencat aquest diumenge amb l´arribada de 750 passatgers britànics, que passaran, la majoria, una setmana esquiant a Andorra. L´aeroport espera rebre fins al 22 de març uns 20.000 esquiadors amb els paquets tancats de l´operador Thomas Cook.   -  Els centres comercials i els supermercats constaten un augment de les compres d´alimentació per a aquestes festes de Nadal. Diuen que hi ha més ganes de consumir i, en alguns casos, xifren l´increment en el 5%.  -  L´Associació d´Importadors i Distribuidors de Carburants creu que el preu de la benzina podria continuar baixant els propers mesos. El preu del petroli ha caigut al nivell més baix dels últims cinc anys. I això s´ha traduït en un descens del preu de la benzina, que, tot i això, no ha baixat tant com el petroli. L´entitat confia que aquesta situació es mantindrà.  -  

DA regularà les adopcions per part de parelles homosexuals

DA presentarà demà una proposició de llei alternativa per regular les unions entre parelles del mateix sexe, que no s'anomenaran matrimonis. Ho farà el mateix dia que votarà en contra de la proposició de llei del PS per regular els matrimonis homosexuals. La consellera general demòcrata Sílvia Riva ha explicat que la seva fórmula dirà explícitament que els gais podran adoptar.

La majoria demòcrata votarà demà negativament en sessió de Consell General la presa en consideració de la proposta del PS per regular el matrimoni entre parelles del mateix sexe.

Demà mateix, però, serà el dia triat perquè DA presenti el text alternatiu per regular aquesta qüestió. La consellera general Sílvia Riva justifica que no s'anomenin matrimonis per acontentar les diferents sensibilitats de DA i es decideixi per la designació unions civils.

La fórmula regularà les adopcions entre parelles del mateix sexe i permetrà l'adopció a un membre, i que l'altre faci posteriorment la petició de paternitat.

“Aquesta fòrmula permetrà seguir tenint uns drets i al mateix temps es diu obertament en el text que ells podran adoptar. Que amb la proposicó socialdemòcrata, això no queda clar”, afirma Riva.

La consellera general socialdemòcrata Rosa Gili, tot i que lamenta que no es prengui en consideració la seva proposició de llei, està satisfeta que s'hagi reobert el debat entre la majoria taronja, que ha desembocat en la necessitat de regular les unions homosexuals.

“Mai hem estat prlant d’un matrimoni eclesiàstic, sempre civil. Per tant entenem que no hi ha d’haver cap col•lisió amb l’esglèsia. És una pena perquè considerem que això serà una discriminació”, lamenta Gili.

Mentre que Rosa Gili considera que no dir-ne matrimoni, com a Espanya i França, és discriminatori, la consellera demòcrata Sílvia Riva assenyala la voluntat d'igualar drets i posa com a exemple la llei de successions que defensarà demà al Consell General.

Informa: Xavi Palma