Desfeta del MoraBanc Andorra contra el cuer (76-87)

El MoraBanc Andorra s’allunya de la Copa després de

El MoraBanc Andorra s’allunya de la Copa després de sumar aquest dissabte la setena derrota de la temporada a la Lliga Endesa (5-7), quarta a casa, davant d’un Delteco Guipúscoa, últim classificat, que ha arribat a perdre 24 pilotes. El partit, igualat, s’ha decidit al darrer quart amb un 15-30 de parcial. Garrett Nevels MVP amb 23 punts, 25 de valoració. Dylan Ennis el millor dels andorrans amb 16 punts, 16 de valoració.

El MoraBanc Andorra necessitava tornar al camí de la victòria per no perdre de vista el segon gran objectiu d’aquest inici de curs, la classificació per a la Copa. El primer, el TOP16, ja és una realitat, el segon en canvi es preveu molt més complicat. La sorprenent derrota dels d’Ibon Navarro aquest dissabte davant del cuer de l’ACB, el pitjor atac de la competició, els obliga a guanyar els últims cinc partits de la primera volta si volen tenir alguna opció de disputar la competició del KO.

El MoraBanc Andorra, malgrat ser conscient que una victòria contra el conjunt basc l’apropava a la Copa, ha deixat passar aquesta oportunitat davant d’un rival que fins ara no sabia el que era guanyar fora de casa. L’equip del Principat ha començat molt espès, la tònica de tot el partit. Als d’Ibon Navarro els ha costat entrar en dinàmica però poc a poc han agafat els primers avantatges (13-7) gràcies a l’encert des del triple (4/7) en un primer quart que ha acabat amb un 19 a 13. En el segon quart l’equip del Principat ha seguit patint en atac i el Delteco Guipúscoa ho ha aprofitat per agafar les regnes del marcador després d’un triple de Corbacho (17 punts 5/7 en triples) i un 6-14 de parcial (25-27). El MoraBanc Andorra, jugant amb foc, ha esperat a veure les orelles al llop per reaccionar amb un 10-0 de parcial (35-27). La màxima en aquesta primera meitat ha arribat a ser de deu punts (42-32) però una cistella visitant en els últims segons ha deixat el definitiu 42-34. Poca renda veient les 16 pilotes perdudes pel conjunt basc.

En el tercer quart la tònica del partit ha estat calcada a la de la primera meitat. De fet el MoraBanc ha trigat pràcticament tres minuts en anotar la primera cistella. Un 8-19 de parcial ha deixat un 50-53 en el marcador d’una Bombonera que no es creia el que estava veient. L'equip andorrà, a remolc, ha estat capaç de capgirar la situació gràcies a un 11-4 de parcial que deixava un 61-57 al final del tercer quart. El més positiu de tot era que el MoraBanc afrontava els últims minuts per davant en el marcador, el pitjor les sensacions que transmetia l'equip i que no cridaven a l’optimisme. Dit i fet. A l’últim quart el Delteco Guipúscoa li ha tret els colors al conjunt tricolor amb un 1-18 de sortida (62-75). El 15-30 de parcial ha deixat el 76-87 final.

El MoraBanc Andorra tornarà a trepitjar la Bombonera aquest proper dimarts en la disputa de l’últim partit de la primera fase de l’Eurocup davant del Mònaco. L’equip d’Ibon Navarro, matemàticament classificat pel TOP16, buscarà acabar en la millor posició possible. Una victòria davant del conjunt monegasc els asseguraria la segona plaça del grup. El partit, dimarts, a les 20h, en directe per AndorraTV, Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.