Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Educació destina 2,3 milions d'euros al manteniment i millora de les escoles

www.andorradifusio.ad

Aquest dilluns comença el nou curs escolar i, com cada any, el Govern ha aprofitat l'estiu per dur a terme obres de millora en diferents centres educatius. El cost dels treballs ha ascendit a 2,3 milions d'euros i algunes de les escoles on s’han fet més intervencions són la de la Peletera d'Escaldes-Engordany, els centres de Sant Julià o la del Pedral d'Encamp.

Millores en els tancaments dels centres escolars, ampliacions de patis, nous paviments, i repintat de parets i d'altres elements. Són algunes de les actuacions que el Govern ha dut a terme durant l'estiu per garantir la seguretat de les escoles i per respondre a les peticions de millora que han fet els centres.

El director de Sistemes Educatius i Relacions Internacionals, Marc Jover, explica que cada any es fa una planificació consensuada amb els directors dels centres per dur a terme les intervencions de seguretat o d'eficiència energètica proposades pel Govern i també les peticions de millora dels propis centres, que a vegades s'han de dur a terme en diversos estius.

Per tenir tots els treballs enllestits en un període tan curt de temps, cal una planificació durant tot l'any. Es programen treballs que van a càrrec del personal intern i d'altres que s'externalitzen, amb partides que habitualment ronden el milió d'euros, tot i que enguany ha estat superior.

La voluntat és anar fent inversions similars cada any, ja que a mig termini no es preveu que calgui fer grans ampliacions o construccions de nous centres.

Algunes de les escoles que demà estrenaran millores són la de la Peletera d’Escaldes-Engordany, els centres de primera ensenyança de Sant Julià, o la del Pedral d’Encamp, on s’ha fet una intervenció important per millorar-ne l’eficiència energètica.

Informa/imatge: Marta Tort
Locució: Laura Massegú

Comparteix: