El Kenyà Eilud Kipchoge, or en la marató olímpica

En la primera marató olímpica sense Toni Bernadó des d´Atlanta 96, el kenyà Eilud Kipchoge es va penjar la medalla d´or després de completar els 42 quilòmetres i 195 metres de cursa en 2 hores, 8 minuts i 44 segons. És la setena victòria de Kipchoge en vuit maratons.

En la final per equips de gimnàstica rítmica, Rússia es va endur la medalla d'or, Espanya la plata i Bulgària el bronze. Feia vint anys que el veí del sud no pujava a un podi olímpic, després de l´or aconseguit a Atlanta 96 i la plata de Barcelona 92.

I en bàsquet, la generació de Gasol, Navarro, Felipe Reyes i Calderón va celebrar la tercera medalla olímpica consecutiva de la selecció espanyola, en aquesta ocasió de bronze, després d´una igualada batalla contra Austràlia que es va decidir per un ajustat 88-89.