El MoraBanc comença la lliga amb una espectacular remuntada davant el Gran Canària

Una gran remuntada ha permès al MoraBanc Andorra començar la lliga Endesa amb un triomf de prestigi contra un dels grans de la competició, l'Herbalife Gran Canària, vigent campió de la Supercopa, 97 a 89. A l'equador del tercer quart l´equip de Joan Peñarroya perdia de 18 punts, però una gran reacció des de la defensa i l´encert des de la línia de tres han fet capgirar el marcador.

Partit entre setmana i assistència de públic en la línia de la temporada passada, potser una mica per sota. Els que hi van anar, tornaran, això segur. Després d´un primer quart igualat amb empat a 23 el Gran Canària va prémer l´accelerador anotant l´esgarrifosa xifra de 57 punts al descans. L´Andorra estava menys 14.

Alguna cosa va passar al vestidor a la mitja part, el cas és que la conjura va tenir efecte. A l´equador del tercer quart va arribar el màxim avantatge pel Gran Canària, 49 a 67, menys 18. Va ser el punt d´inflexió. Amb una gran defensa els andorrans van asfixiar literalment el rival.

L´avantatge del Gran Canària s´anava diluint com un terrós de sucre. El públic començava a creure que el que estava passant era real i va sumar-se a la festa. Al final del tercer quart l´avantatge canari es reduïa a 4 punts.

Els nombrosos intangibles de Stevic, el jugador més valorat del partit, el canell calent de Jelinek i l'electricitat d'Albicy, un home que imprimeix un ritme desenfrenat que arriba a la grada. Un triple de Navarro consumava la remuntada 77 a 76.

Els andorrans dominadors del rebot no van abaixar la intensitat, volien guanyar el partit. L'Andorra capturava fins a tres rebots ofensius fins que Burjanadze, un altre dels destacats, rebia la falta.

Amb 33 minuts Albicy va ser l'home que va estar més minuts en pista. El francès estava molt actiu fins i tot en la darrera jugada del partit. Casimiro el va definir com un atleta. Xiulet final. Debut amb triomf, 97 a 89, i festa al Poliesportiu on tothom s'hi va afegir, fins i tot, els assenyalats Schreiner i Antetokounmpo.