Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

El sindicat de funcionaris del comú d'Escaldes se suma a la vaga

www.andorradifusio.ad

La Unió Sindical de treballadors del comú d´Escaldes-Engordany participarà i secundarà la vaga convocada per la plataforma de l´administració pública. La decisió, presa per unanimitat, s´ha traslladat ja a l´equip comunal. La cònsol major espera que es compleixin els serveis mínims, especialment a les escoles bressol.

La reforma de la funció pública afecta directament els funcionaris comunals i, a més, debilita el sistema públic. Amb aquest argument els treballadors del comú d'Escaldes-Engordany se sumen a la vaga. Afegeixen que la nova llei no s'ha pogut negociar i per solidaritat participaran en les aturades.

"Estem negociant amb el comú com desenvoluparem totes aquestes iniciatives, perquè és el nostre interlocutor natural, i amb qui ens hem d'entendre", explica la presidenta de la Unió Sindical de Treballadors del comú d'Escaldes-Engordany, Aurora Baena, tot afegint que "hem tingut molt bona acollida per part del comú i la idea és negociar".

El sindicat s´ha reunit aquest matí amb els cònsols i el conseller de recursos humans per negociar amb antelació els serveis mínims. Trini Marín ha demanat que es garanteixi la ràtio necessari de personal, sobretot, en serveis sensibles com les escoles bressol.

El sindicat escaldenc participarà en la redacció de les iniciatives legislatives populars proposades per la plataforma.

Informa: Marc Guadilla

Comparteix: